Sedan tidigare sitter en man i 25-årsåldern häktad, misstänkt för mordet. På fredagen häktades en jämnårig man från Uppsala. Under den öppna delen av häktningsförhandlingen nekade mannen till mordmisstanken.

LÄS MER: Ännu en man begärd häktad

Sedan åklagaren presenterat sin bevisning bakom stängda dörrar beslutade rätten att häkta mannen på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, misstänkt för mord, helt enligt åklagarens begäran.

Enligt rätten finns det risk att mannen skulle kunna påverka utredningen och undanröja bevis om han släpptes fri. Han greps i onsdags morse och begärdes häktad på torsdagen.

Brottsoffret, en man i 25-årsåldern, hittades i Lafssjön i närheten av Vattholma en kväll i mitten av maj. Mannen hade tidigare bott i Uppsalatrakten. Han var anmäld försvunnen från sin bostad i Stockholmstrakten sedan hösten 2017. Polis och åklagare misstänker att mannen mördades i början av oktober någonstans i Uppsala län.

För tre veckor sedan greps två personer, misstänkta för inblandning i mordet. En av dem släpptes senare fri medan den andre, en man i 25-årsåldern, häktades misstänkt för mordet. Mannen förnekar inblandning i gärningen. På fredagen häktades alltså ytterligare en man för mordet. Båda de häktade har tidigare dömts tillsammans med den man som senare hittades mördad.