Natten mot onsdagen totalförstördes en villa i Rasbokils-Tibble, cirka två mil nordost om Uppsala, i en brand. Även en bil som stod utanför huset förstördes i branden. Räddningstjänsten larmades vid midnatt och de fyra enheterna från Bärby, Fyrislund, Björklinge och Uppsala möttes av ett övertänt hus.

På onsdagsmorgonen lämnade räddningstjänsten över platsen till Uppsalapolisen för teknisk undersökning. På grund av kvarvarande glöd och värme var det vid 8.30-tiden på torsdagsmorgonen oklart när arbetet kan påbörjas.

– Just nu kan varken hund eller personal jobba där. Vi måste vänta tills det svalnar och som det ser ut kommer den tekniska undersökningen inte kunna inledas i dag och troligen inte i morgon heller, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson på region Mitt.

Artikelbild

| Villan i närheten av Rasbokil totalförstördes i branden.

Varför branden uppstod är ännu oklart. Under onsdagen informerade polisen på sin hemsida att en förundersökning om mordbrand inletts. 

Vet du om någon befann sig i huset?

– Nej, vi har inga uppgifter om det. Det går inte att säga något innan den tekniska undersökningen har genomförts.

Vet du hur många personer som var skrivna på adressen?

– Jag har ingen uppgift om det, men det har nog polisens utredare.

Är det någon som saknas efter branden?

– Det är någon som har bott i huset, men ingen har formellt anmälts som saknad

Har ni haft kontakt med eventuella anhöriga?

–  Ja, en kontakt med anhöriga har upprättats. Men vi utreder alla spår och den tekniska undersökningen får visa om någon person befunnit sig i huset eller inte, säger Jonas Eronen.