Årets krog 2013: Villa Anna

Motivering: ”Villa Annas smakpalett kan fĂ„ den mest krĂ€sna gĂ€st att göra en njutningsfull piruett.”

Utdelning av Guldkajan
Kitchen and Table pÄ hotell Gillet

Utdelning av Guldkajan Kitchen and Table pÄ hotell Gillet

Foto: Nina Leijonhufvud

Uppsala2014-02-07 10:34

- Det hÀr var riktigt kul! NÀr vi lÀste motiveringarna innan kunde det ju ha varit vilken av de nominerade som helst som skulle vinna, sÀger Markus Eriksson Arkevid, kökschef pÄ Villa Anna.

Han lÄter uppriktigt förvÄnad trots flera vinster i bagaget, och förklarar att det har poppat upp sÄ mÄnga bra restauranger i Uppsala de senaste Ären.

Vd:n Rafael Lövstedt vill trots det ödmjukt framhÄlla att han tycker att de förtjÀnar priset, i Är igen:

- Vi har haft höga ambitioner frÄn start och det primÀra Àr att bibehÄlla samma standard. Vi mÄste kÀmpa för att hÄlla en hög kvalitet.

En sammansvetsad och integrerad personalstyrka, frÀscha rÄvaror och höga ambitioner sÀger han Àr ingredienserna för vinnarreceptet.

Men hur ska de kunna fortsÀtta att toppa sig sjÀlva Är efter Är, undrar man ju nyfiket.

- Göra en riktigt bra biff och bea, sÀger Rafael Lövstedt och fÄr hela det samlade gÀnget att skratta.

- Det gÀller att inte stÄ still. De som kommer ska ha bra kvÀll, det Àr det vi jobbar efter, sÀger Markus Eriksson Arkevid.

Kriterier

AllmÀnna kriterier

För samtliga priser gÀller att de kan tilldelas verksamheter belÀgna i Uppsala. Verksamheten mÄste ha varit i gÄng minst tvÄ mÄnader under det bedömda Äret för att kunna komma ifrÄga för pris.

Årets krog

Årets krog utses av UNT:s krogpatrull. Priset gĂ„r till en restaurang som serverar mycket god, kvalitativ mat och dryck i en miljö som sammantaget gör det vĂ€rt Ă„terkommande besök. I bedömningen lĂ€ggs sĂ€rskild vikt vid smak, service, miljö och prisvĂ€rdhet.

LĂ€sarnas favoritkrog

Utses av lÀsarna via omröstning pÄ unt.se. Man kan endast lÀgga en röst per dator. Kontroller görs fortlöpande för att förhindra automatiserad röstning eller annan manipulering av omröstningen.

Årets hederspris

Årets hederspris utses av juryn för Guldkajan. Priset tilldelas en person eller en restaurang som har gjort gjort beundransvĂ€rda insatser för att utveckla Uppsalas krogliv bĂ„de nu och dĂ„.

Årets bar/pub

Årets bar utses av UNT:s krogpatrull. Priset gĂ„r till en bar eller pub som serverar god, kvalitativ dryck och har en atmosfĂ€r som gör att stĂ€llet Ă€r vĂ€rt Ă„terkommande besök. I bedömningen lĂ€ggs sĂ€rskilt stor vikt vid smak, service, utbud och atmosfĂ€r.

Årets nykomling

Utses av krog­patrullen. Priset gÄr till en nyöppnad restaurang som med god kvalitet, bra service och intressant koncept etablerat sig pÄ Uppsalas kroghimmel. Priset kan enbart tilldelas en restaurang som öppnat under det Är tÀvlingen gÀller.

Årets lunchrestaurang

Årets lunchrestaurang utses av UNT:s krogpatrull. Priset gĂ„r till en restaurang som serverar mycket god, kvalitativ och prisvĂ€rd lunchmat. I bedömningen lĂ€ggs sĂ€rskilt stor vikt vid smak, miljö, service och prisvĂ€rdhet.

Årets kafĂ©

Årets kafĂ© utses av UNT:s kafĂ©patrull. I bedömningen lĂ€ggs sĂ€rskilt stor vikt vid smak, utbud, miljö och prisvĂ€rdhet.

Årets ­uteservering

Utses av krog­patrullen. Priset gÄr till en uteservering som serverat god, mat och dryck, haft en vÀlkomnande atmosfÀr och varit vÀrd Äterkommande besök. SÀrskild vikt lÀggs vid smak, miljö, prisvÀrdhet, service och trivsel.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om