Årets krog: Hambergs fisk

Krogpatrullens motivering: "När hela havet ­stormar och andra krogar kämpar för att inte duka under är Hambergs en trygg hamn dit matälskare kan söka sig och kunna vara säkra på att inte bli ­besvikna."

Christina Näslund, Björn Matthiasson, Nicolas Perez, Björn Milton, Christer Hamberg, Martina Elm och Artin Haghnazarian på Hambergs fisk.

Christina Näslund, Björn Matthiasson, Nicolas Perez, Björn Milton, Christer Hamberg, Martina Elm och Artin Haghnazarian på Hambergs fisk.

Foto: Kattis Strömgren

Uppsala2009-02-27 00:01
Grattis, hur känns det här?
- Helt otroligt! Jättefantastiskt! Vi är jätteglada, det här är ju ett erkännande, säger Christina Näslund.

Varför lyckas ni så bra år efter år?
- För att vi är jättenoga med kvaliteten på råvarorna, säger Jan-Christer Hamberg.
- Och för att vår personal är så bra och trevlig. Dessutom har vi funnits så länge att vi har fått en stor och trogen kundkrets, säger Christina Näslund.

Framtiden då, har ni några ­planer?
- Vi har vissa planer på kompletterande verksamhet, mer kan jag inte säga nu. Men nej, inga förändringsplaner vad gäller restaurangen, säger Jan-Christer Hamberg.

Många restauranger förändrar sig ju ofta?
- Jo, många krogar lever i treårscykler, med koncept som bara håller några år. Vi har en mer genuin inriktning om jag säger så. Att sälja fisk är inget man tjänar stora pengar på.
Det är något vi gör för att det är på gränsen till kulturell verksamhet, säger Jan-Christer Hamberg.
Hambergs fisk
Adress: Fyristorg 8.
Inriktning: Restaurang med uteslutande fisk- och skaldjursrätter på menyn. Har även fiskbutik och ­catering.
Öppnade: 1982 i Salu­hallen som fiskaffär med catering. Flyttade till nuvarande lokal 1997 och blev då även restaurang.
Drivs av: Christina ­Näslund och Jan-Christer Hamberg.
Antal anställda: Ca 12 ­heltidsanställda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om