Videon är inte längre tillgänglig
Tanken med dagen var att allmänheten själva skulle kunna se hur djuren har det och ställa frågor om till exempel slakt.
– Man ska inte behöva lita på ett märke på en köttförpackning i affären. Här kan man själv se hur grisarna går och bökar i jorden, säger Mats Thorburn, ordförande i Fjärdundraland, till 24UNT.
En av de som välkomnade matintresserade hem till sig var grisbonden Stefan Stellin. Hans kött säljs framför allt till prisbelönta krögare och han förstår att det är få förunnat att kunna producera och konsumera så pass bra kött.
– Det här är ingenting jag valt för att jag tror att man ska kunna göra pengar på det. Jag gör det för att jag tycker det är roligt att hålla på med, säger han.
– Vi behöver producera billig mat för annars kommer det att göras någon annanstans. Det är kunden som avgör vad man vill betala för. Det är ingen lätt problematik, men i slutändan är det ett politiskt beslut hur man vill använda sina pengar.