City testar pubar i Uppsala
8 pubar, så många är ölsorterna, så smakar maten.
Dragarbrunnsgatan 36. Öppet: Mån-tors kl 16-23,
fre kl 16-01, lör kl 12-01, sön kl 12-22.
Beskrivning: Sportpub.
Antal ölsorter: 28 st.
På fat: 6 st.
Stor stark kostar: 56 kr (50 cl).
Meny/priser: Främst hamburgare, grillat och mexikanskt. Förrätter 69-119 kr, varmrätter 119-379 kr, efterrätter 49-72 kr.
Smakar: Grillade Quesadillas har en något artificiell röksmak och är lite väl lite mat för 99 kr. Fajita Chicken Burrito (149 kr) bjuder på sydamerikansk trevlig hetta. Mangosorbet (49 kr) är rejält tilltagen men högst ordinär.
Vid bordet bredvid: Ett ungt par som delar på en nachotallrik.
2. Williams
Övre Slottsgatan 7. Öppet: Mån-fre kl 11-15 och kl 17-22,
lör kl 17-22.
Beskrivning:
Engelsk pub med indiskt kök.
Antal ölsorter: 90 st.
På fat: 6 st.
Stor stark: 50 kr för en pint (56,7 cl).
Meny/priser: Lunchbuffé, middagsbuffé, à la carte. Förrätter 25-65 kr, varmrätter 109-249 kr, efterrätter 49 kr.
Smakar: Tunna soppan South Indian lentil rasam (65kr) verkar linsfri och är obehagligt stark, medan Madras curry med kyckling (139 kr) som också anges till medium är väldigt tam, dock med genuin currysmak. En yoghurtbaserad och söt men väl krämig mangolassi (29 kr) svalkar skönt efteråt.
Vid bordet bredvid: Utbytesstudenter som äter buffé.
3. Buddy's
Dragarbrunnsgatan 53. Öppet: Mån-tis kl 16-23,
ons-tors kl 16-24, fre-lör kl 14-01.
Beskrivning: Irländsk pub med intim stämning och service.
Antal ölsorter: Cirka 60 st.
På fat: 10 st.
Stor stark kostar: 50 kr (50 cl).
Meny/priser: Skaldjur, pasta och grillat. Förrätter 69-119 kr, varmrätter 99-239 kr, desserter 45-94 kr.
Smakar: Vegetarian fingerfood (69 kr) är krispig grönsaksfyllning inuti tjocka friterade skal. Träkolsgrillade forellen (169 kr) är mjäll med fin grillarom och smakrik irländsk potatispuré. Chokladtryfflarna (45 kr) smakar mer grädde än whisky, chili eller valnöt.
Vid bordet bredvid: Två killar i 30 års-åldern som dricker mörk öl.
4. Pipes of ScotlandKungsgatan 27. Öppet: Mån-tors kl 17-24,
fre-lör kl 16-01, sön kl 16-22.
Beskrivning: Skotsk pub med jakttroféer. Hög ljudnivå när det är många gäster.
Antal ölsorter: Cirka 70 st.
På fat: 19 st.
Stor stark kostar: 59 kr (50 cl).
Meny/priser: Höstinspirerad meny. Förrätter 65-79 kr, varmrätter 99-189 kr, efterrätter 59-79 kr.
Smakar: Renskavsröra (79 kr) är mild och krämig. Pasta Linguine (115 kr) med krabba har delikat tomatsås men svampiga crabsticksbollar. Vaniljglass med varma hjortron (59 kr) är ljuvlig gräddglass medan hjortronen är små och aningen torra.
Vid bordet bredvid: Ett gäng arbetskamrater på afterwork.
5. Pitchers
Påvel Snickares gränd. Öppet: Mån-tis kl 16-23,
ons-fre kl 16-01, lör kl 13-01, sön kl 13-23.
Beskrivning: Skotsk sportpub med en hel del golfprylar på väggarna.
Antal ölsorter:
31 st.
På fat: 7 st.
Stor stark kostar: 52 kr.
Meny/priser: Blandad meny med många burgarvarianter döpta efter golfspelare. Småsnacks 39-49 kr, förrätter 79-129 kr, varmrätter 89-359 kr.
Smakar: Kycklingvingarna (49 kr) är heta men lite broskiga och klyftpotatisarna (49 kr) är gigantiska. Revbensspjällen (139 kr) med bbq-sås är en rejäl välkryddad portion med mastig gräddig potatisgratäng. Från Pitchers går man proppmätt.
Vid bordet bredvid: Ensam herre med tidning och öl samt tjejgäng som pimplar rosa drinkar.
6. O'Connors
Stora Torget 1. Öppet: Mån-tors kl 16-01,
fre kl 14-03, lör kl 12-03, sön kl 14-24.
Beskrivning: Irländsk pub med flöjtmusik i högtalarna. Murrig inredning och magnifik utsikt.
Antal ölsorter: Över 90 stycken.
Varav på fat: 16 stycken.
Stor stark kostar:
52 kronor.
Meny/priser: Förrätter 52-109 kr, välj bland annat mellan silltallrik och tsatsiki. Huvudrätter: 119-269, allt från pasta till tournedos. Pubmeny cirka 100-150 kronor. Desserter runt 50 kronor.
Smakar: Hamburgaren (129 kr) är en höjdare med bacon och cheddar. O'Connors Bookmaker toast (155 kr) har ett mört, rosa kött på gränsen till blodigt. Pommes friten är lagom knaprig, och god med vinäger till.
Vid bordet bredvid: Medelålders män och kvinnor som pratar förtroligt.
7. Queen Victoria
Drottninggatan 12
Öppet tis-lör 17-24.
Beskrivning: Öldoften hänger kvar över pubborden sedan Fredmans dagar. Pubdelen och restaurangdelen går i helt olika stilar.
Antal ölsorter: 7 st.
På fat. 3 st.
Stor stark: 55 kr (40 cl).
Meny/priser: Förrätter 79-139 kronor, huvudrätter 109-199 kronor.
Smakar: Förrätten Victorias tallrik (139 kr) bjuder på en spännande smakkombination, dock inte god.
Laxfilé med fetaostcreme, pressad potatis och limesås för 159 kronor är smaklös, potatisen opressad och limesåsen lyser med sin frånvaro. Gorgonzola e tagliatelle för 118 kronor med parmaskinka och sås av gorgonzola och grädde är ingen rolig upplevelse, det smakar milt unket.
Vid bordet intill: Holländare och tyskar som pratar Arnold's English, not Queen's English.
8. Pub 19
Svartbäcksgatan 19. Öppet: Mån-tors kl 11-24,
fre kl 11-02, lör kl 13-02.
Beskrivning: Ljus lokal inredd utan krusiduller med gulasch som menyklassiker. Ofta livemusik, gärna rock, jazz eller blues. Trots namnet infinner sig inte den traditionella pubkänslan.
Antal ölsorter: 15-20 st.
På fat: 6 st.
Stor stark kostar: 50 kr.
Meny/priser: Strömmingsmacka för 80 kr, vanliga huvudrätter, bland annat fisksoppa och pasta, mellan 90 och 120 kronor. Efterrätter för 60 kr.
Smakar: Fisksoppan (110 kr) smakar bra, schnitzeln (120 kr) är utmärkt och härligt frasigt panerad. Limecheesecake (60 kr) är ovanligt söt men god och snyggt upplagd.
Vid bordet bredvid: På ena sidan tre killar som för en sansad diskussion om porr, på andra läser ett sällskap broschyrer från kortfilmsfestivalen. Alla dricker öl.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!