Ingrid Sahlin som är sektionschef för psykiatrins affektiva mottagning kan inte uttala sig om enskilda patientfall. Men säger att bristen på läkare gjorde att situationen inom psykiatrin var ansträngd under den aktuella perioden.
– Vi hade mycket hyrläkare under förra året och det gör att kontinuiteten kan försämras för vissa som söker vård. En läkare kan stanna mellan en vecka och ett halvår och det kan göra att patienter tvingas träffa flera olika personer, säger hon.
Att det skulle kunna påverka en händelse ett halvår senare är hon skeptisk till.
– Principiellt så anser jag att det är svårt att säga att en vårdsituation som inte fungerade för ett halvår sedan skulle kunna bidra till en händelse som sker i dag. Det kan ha hänt oerhört mycket däremellan, säger Ingrid Sahlin.
Hon påpekar att psykiatrin i dag har betydligt bättre bemanning än under 2015. Det beror främst på att fler läkare under utbildning i landstinget har blivit klara och arbetar inom psykiatrin.
– Vi har också fler som kommer att bli klara i år och kommande år så jag tror att vi kommer att klara oss helt utan hyrläkare på sikt.
Tidigare i år slog patientnämnden larm om att antalet synpunkter och klagomål från patienterna inom psykiatrin ökade med 30 procent under 2015 jämfört med året innan. I en skrivelse till landstingsledningen uppgav nämnden att problemen i första hand gällde tillgänglighet och kontinuitet. Det var svårt att komma fram på telefon. Patienterna möttes ständigt av nya läkare. Det var långa väntetider för att få träffa psykolog.
– Vi har fortfarande en del anmälningar som kräver att vi vidtar åtgärder. Men inte lika många som tidigare, säger Ingrid Sahlin.