Reportrarna kommer dit direkt efter skolan. Snart ska majnumrets andra redaktionsmöte börja. Alla har inte kommit ännu.
– Ohhh, vitaminer! Perfekt när man är fattig, säger Moa Nyström, när hon stiger in och ser det nyttiga fikat uppdukat på bordet. Hon fortsätter:
– Jag skrev in mig på arbetsförmedlingen, men sen blev jag utskriven igen eftersom jag fortfarande går i skolan.
Moa Nyström, som går på Celsiusskolan i Uppsala, berättar om artikeln som hon jobbar med just nu. Hon ska testa att söka jobb och är lite förvånad över att hon blev utskriven.
– Det borde ju vara drömmen för arbetsförmedlingen med studenter som söker sommarjobb, säger Moa.
Alla lyssnar och kommenterar hennes berättelse. De tycker hon ska gå vidare med uppslaget och att det borde bli en intressant artikel i Word.
Word-redaktionen består av gymnasielever i Uppsala. Det är de som bestämmer vad som ska stå i tidningen. De producerar allt material och distribuerar själva. Chefredaktör är Fredrik Norén från Barnombudet i Uppsala (BOiU), föreningen som ger ut Word.
– Det svåraste är nästan alltid att hitta tider för möten som passar ungdomarna. De är väldigt upptagna på fritiden och har mycket skolarbete, säger han, och ingen av eleverna protesterar.
Tanken är att tidningen ska "stärka elevers möjlighet till inflytande och delaktighet i samhällslivet". Allt enligt FN:s barnkonvention artikel 12 där det står att barn och unga har rätt att göra sin röst hörd. Word ska även vara en bro mellan unga och beslutsfattare genom att unga sprider sin egen bild av samhället.
Varje nummer har ett tema och nästa kommer att vara: Valet. På förra redaktionsmötet bestämdes att ungdomarna ska intervjua politiker om deras ideologier.
– Innebär det att man måste gå tidigare från skolan? säger Victoria Gräns, elev på Celsiusskolan.
– Nej, telefonintervjuer går bra, svarar Fredrik Norén.
Andra uppgifter som ska delas ut är vem som ska skriva krönikorna, recensionerna och andra fasta inslag. Word har även en testpatrull, förra numret testade de att göra saker ensamma, och till nästa nummer är frågan om de ska testa vegoburgare eller alkoholfritt bubbel till studentfesterna.
Men det är inte alltid som allt går på räls, till exempel fick de nej tack av Rebecca & Fiona när de skulle uppträda i Uppsala.
Word har getts ut sedan år 2006 och är en gratistidning som delas ut på gymnasierna.
– Jag vill skriva för att det är kul och inte av tvång, säger Victoria Gräns.
Andra orsaker för att vara med i Word är att träffa nya människor och skaffa sig nya erfarenheter.
Tidningen finns att läsa som pdf på BOiU:s hemsida och ett tag var planen att göra den mera digital. Det fungerade inte så bra, så redaktionen har hållit fast vid att den ska ges i ut i papper.
– Att göra en papperstidning blir mer exklusivt och når lättare fram till eleverna. Annars skulle vi behöva konkurrera med en miljon appar och annat digitalt, säger Fredrik Norén.
– Alla har ju sina sätt att uttrycka sig på och vi gillar att uttrycka oss på det här viset. Andra bloggar eller gör andra saker, säger Victoria Gräns och får medhåll från de övriga i redaktionen.
– Jag gillar papperstidningen, och det är häftigt att det blir något så konkret av det som man skrivit, säger Sofie Ohlsson.
– Det är mysigt med en papperstidning. Och jag ser att folk på skolan läser den mellan lektionerna, säger Erik Forsström.