Fem vegetariska rätter stod på menyn i Gränby centrum på lördagen och det var bara att ta för sig.
– Fantastiskt gott. Jag tycker bäst om tunnbrödschips med pumpacreme. Det smakar som skagenröra fast allt är helt vegetariskt. En riktig aha-upplevelse för mig som inte lagar så mycket sådan mat, säger Anna-Lena Karlsson.
Hennes mamma, Lillemor Karlsson avnjuter ärtsoppan med pepparrotscreme och nickar gillande.
Intill tar familjen Pettersson Holm för sig. Allt är gott.
– Jag gillar mannagrynspuddingen med hemkokt hallonsylt bäst, säger Maja Pettersson Holm.
Hon har tagit två smakportioner medan hennes syster Anna provar tunnbrödschips med italiensk dip.
Mamma Marie Pettersson Holm fick syn på de dignande avsmakningsborden när de var och shoppade - klart man ska prova.
Uppsala kommun räknar med att cirka 2000 personer kommer att göra detsamma.
– Det här är exempel på vad vi serverar på våra äldreboenden och våra seniorrestauranger. Kommunen har sju sådana i stan. Det är femte gången vi gör så här och det är mycket uppskattat, säger Sandra Harbom som är utvecklingsledare vi kommunens måltidsservice.
Hon tror det finns ett stort intresse från allmänheten för vad de äldre får på tallriken. De som har frågor om maten kan dessutom få svar direkt på plats.
– Många kan mycket om mat och de har egna åsikter om hur den ska vara och smaka. Då är det viktigt att vi kan visa vad vi gör. En del av det här serveras ju också i kommunens skolmatsalar, säger Sandra Harbom.
Seniorrestaurangernas menyer är lite mer anpassade för den äldre åldersgruppen. Där finns dessutom traditionell husmanskost som isterband och stekt fläsk.
– Men vi har också hamburgare och det är det många som gillar.