Uppsala kommuns flyktingsamordnare Anders Fridborg gör bedömningen att det kan handla om cirka 75 barn.
– Men det är svårt att göra en korrekt bedömning. Ingen vet säkert eftersom barnen kan komma från flera olika kategorier av flyktingar, säger han.
Det kan vara ensamkommande barn och unga, familjer, egenbosatta, nyanlända som är placerade i Uppsala från andra kommuner eller de som fått permanent uppehållstillstånd. Det sker också en utflyttning eftersom vissa kommuner som placerat barn här tar hem dem för att de starta egna, billigare, boenden än de som finns i Uppsala.
Sedan den nya bosättningslagen trädde i kraft är Uppsala kommun skyldig att ta emot 616 personer som fått uppehållstillstånd under 2016.
– Av dem hade drygt 211 personer kommit till mitten av augusti. Vi räknar med att ta emot de resterande cirka 400 under hösten. Av dem vet vi inte hur många som har behov av en plats i skolan. Men vi räknar med att ett stort antal av dem är vuxna och då kommer de att få SFI-utbildning och inte sprint, säger Anders Fridborg.
Hur mottagandet för 2017 ser ut är mycket svårt att sia om. Migrationsverket räknar i sin senaste prognos med drygt 51 000 asylsökande varav 4500 ensamkommande, om dagens id kontroller kvarstår.
För att klara mottagandet har Uppsala kommun fått drygt 118 miljoner kronor av staten. Nyligen fick utbildningsnämnden 70 miljoner av bidraget för att täcka sina kostnader för nyanländas skolgång. Ersättningen täcker dock inte fullt ut, 27 miljoner kronor fattas.
Pengar från statsbidraget ska inte bara gå till skolan utan räcka till en rad olika insatser. Idag finns drygt 15 miljoner kronor kvar.