Trängseln bland utställarnas bord är total. Redan vid öppning på förmiddagen var det lång kö till Grand och efter bara några minuter var det en in, en ut som gällde i entrén. Hur många som kom till julmarknaden är oklart men över 2 000 hade sagt på Facebook i förväg att de skulle komma.
– Vi får nog ha en dubbelt så stor lokal nästa år, minst, säger Angelica Chirico, utställare och också en av arrangörerna.
Vid hennes bord kan man köpa klassiska julkort med änglar och tomtar, men också snippor i keramik att hänga på väggen.
Vid ett annat bord köper Maria Runngren julkort av Jessicha Zachries. Ett föreställer en kvinna i tomteluva som spänner musklerna.
– Här är fantastiskt roligt. Och så mycket folk, säger Maria Runngren.
Vad tror du lockar så många?
– Att feminism är en viktig sak helt enkelt, och för att man verkligen vill stötta de kvinnor som visar sitt hantverk här.
Bara kvinnor arrangerar och bara kvinnor ställer ut. Men det är gott om pojkar och män och en och annan gubbe i lokalen.
– Det är verkligen mycket häftig konst att titta på här, säger en av dem, Hampus Fältström, i sällskap med Maria Runngren.
LÄS MER: Julmarknaden med feminism i fokus
Några förutom arrangörerna som underskattat trängseln och värmen i lokalen är familjen Lagerqvist, som är här till fem sjättedelar, i full vintermundering och med barnvagn.
– Men det är ju så kul att det är så mycket folk här. Och att det finns plats för något sådant här i Uppsala, säger mamma Anna Lagerqvist.
Plötsligt hoppar Stina Wollter fram i folkhopen och ropar: "Förlåt, men jag har bara 12 böcker kvar att signera, ni får gå och köpa på bokhandeln och ta med hit. Jag var inte alls beredd på det här!". Till hennes bokbord är det lång kö ut i foajén.
Men varför behövs det en särskild feministisk julmarknad, och ökar det inte polarisering och klyftor när man snävar in aktiviteter på det här sättet? Det tycker ingen på plats här.
– Vi vill skapa ett utrymme där kvinnor kan ta plats. Så har det inte sett ut inom kulturen. Vi vill också ha en trygg- och välkomnande zon för alla, säger Sara Svensson Krupke i arrangörsstaben.
– Det behövs för att sprida det feministiska budskapet och för att visa att så många tjejer gör så fantastiska saker. Och jag ser ingen risk med att nischa sin julmarknad. Och det är ju öppet för alla, säger Josefin Säfström som köper kort av konstnären Steffi Aluoch från Stockholm.
Hennes konst tar upp teman kring hennes egen identitet, som kenyan, afrikan och afrosvensk. En bild heter "Vi är Lucia" och har väckt flera samtal under dagen, berättar hon.
– Den får folk att börja berätta som sina egna erfarenheter av lucia. Det är det som gör det här så fint och trevligt, att jag som konstnär får möta så många människor.