– Flera i min närhet driver egna företag. Och jag ville också gärna bli egenföretagare. Och då jag och min sambo köper mycket färskt bröd tänkte jag att det kunde vara en idé få det direkt leverat hem till dörren, säger Leo Gilliland, som startat företaget Bagerikassen.
Själv har han ingen egentlig erfarenhet av varken bagerier eller hemleveranser tidigare. Leo Gilliland började sin bana som filmare, där han gick i sin pappas fotspår. Men Leo insåg snart att det inte passade honom och började jobba inom ett handlingbolag på Arlanda i stället. Idén om brödleveranser har han burit på ett par år. Och när han såg att den realiserades i ett par andra städer bestämde han sig för att dra i gång sin egen satsning.
Det blir naturligtvis dyrare att få brödet hemkört om morgnarna än att köpa det direkt i bageriet. Och Leo Gilliland hoppas att tillräckligt många ska vara villiga att betala för den servicen.
– Det blir lite mysig lördag eller en liten lyx som underlättar vardagen, säger Leo Gilliland.
Bagerikassen har fått några förbeställningar via hemsidan. Men full rull på affärerna blir det inte förrän i januari efter helgerna. För att det ska gå runt behöver han leverera 150–200 av den mindre bagerikassen per vecka. Inom ett halvår behöver bolaget visa vinst.
– Annars får jag väl gå tillbaka till Arlanda igen, säger Leo Gilliland.