Franskt på menyn när Gillet nysatsar
Franskinspirerad mat, lång cocktaillista och avslappnad atmosfär är några av sakerna som står på nyhetslistan när Restaurang Gillet nysatsar i East West och Atlantis gamla lokaler.
Dennis Cooper tar god hjälp av meriterade kocken Andreas Hjort för att förnya maten på Restaurang Gillet.
Foto: Jörgen Hagelqvist
- Eftersom vi serverar frukost, lunch och middag varje dag till hotellets gäster finns det inte så mycket tid att renovera och göra andra ändringar på. Därför väljer vi i stället att gå långsamt fram, säger Dennis Cooper.
En helt fransk meny, med förrätter som löksoppa, råbiff och hummer samt varmrätter som kalvlever och tournedos är redan i bruk. Likaså en cocktailmeny med över 60 drinkar. Köksmästare blir Andreas Hjort, som tidigare chefat på bland annat restaurangerna Grisen och Jozef.
- East West och Atlantis, som låg i den här lokalen tidigare, hade prägeln av kvarterskrog och matsal. Det här blir mer en modern restaurang. Samtidigt är det viktigt att det inte blir överambitiöst. Uppsala är en för liten marknad för att en lyxrestaurang i Gillets storlek skulle kunna gå runt.
Planerna sträcker sig dock längre än till bara mat och dryck. Man har redan börjat visa Melodifestivalen på storbildsskärm i restaurangdelen och i loungen kommer så småningom dj:s att spela varje fredag. Det blir ingen klubb, men musiken ska vara snäppet över bakgrundsmusik.
- Längre fram funderar vi även på att ha livemusik, kanske åt jazz- och soulhållet, men ingenting är klart än. Vi väljer hellre att ta babysteps än att hasta in i något.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!