Frukost dukades upp i Ekonomikumparken
Frukost i det gröna dukades upp på de traditionella platserna i Uppsala, tidigt på valborgsmorgonen. I de delar av gräsytan vid Ekonomikum som ännu inte är bebyggda kunde besökarna kryssa fram mellan utbredda filtar, fällstolar och firande ungdomar.
Foto: Hans E Ericson
- Champagnen har jag fått av morbror. Hemma har vi gjort mackor och fruktsallad, berättade Sophie Zetterström och plockade fram morgonprovianten i solskenet.
De utländska studenterna hade höga förväntningar på valborgsfirandet i Uppsala, men var inte helt ovana vid frukost med bubbeldricka.
- Så gör vi hemma också ibland när vi firar något, vid födelsedagar till exempel, berättade Leigh Prezhop. Men det ska bli kul att se hur ni i Uppsala firar valborg, efter er vinter där det är ljust bara några timmar om dagen.
Jenny Paikin konstaterade att det på hennes breddgrader hemmavid inte finns stora förutsättningar att fira vårens ankomst:
- Vi har ingen vår. Det blir sommar på en gång.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!