Stekta ägg
Ingredienser:
2 äggvitor
400 gram florsocker
2 droppar pepparmyntsolja
10 physalisfrukter (de är som orangea-bär)
Gör så här:
1. Blanda äggvitorna, florsockret och pepparmyntsoljan till en jämn smet.
2. Klicka ut smeten som små äggvitor på bakplåtspapper.
3. Dela physalisfrukterna på mitten så att de ser ut som äggulor.
4. Lägg en äggula på varje äggvita.
5. Låt äggen stå i kylen några timmar.
Ananasrutor
Ingredienser:
5 deciliter ananasjuice
7 gelantinblad
5 deciliter kokosflingor
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i fem minuter. Ta sedan upp dem.
2. Häll ananasjuicen i en kastrull och lägg i gelatinbladen.
3. Koka juicen och gelatinbladen på svag värme (ettan eller tvåan) i cirka fem minuter, så att det blir som en smet.
4. Häll smeten i en lagom stor form och ställ in i kylen tills den stelnat.
5. Skär den stelnade smeten i små fyrkanter.
6. Rulla fyrkanterna i kokos.
Fågelbon
Ingredienser:
1 chokladkaka mörk choklad (200 gram)
2 deciliter All Bran Plus, eller liknande frukostflingor
30 jordnötter
Gör så här:
1. Smält chokladen i mikron.
2. Rör ner flingorna i den smälta chokladen.
3. Klicka ut blandningen i bullformar. Gör en liten grop i mitten.
4. Ställ formarna i kylen tills de har stelnat.
5. Fyll "fågelbona" med ägg, alltså jordnötter.
Schackrutor
Ingredienser:
250 gram mandelmassa
125 gram nougat
1/2 tesked gul karamellfärg
1/2 tesked röd karamellfärg
Gör så här:
1. Dela mandelmassan i två lika stora delar.
2. Knåda in röd färg i den ena halvan och gul färg i den andra.
3. Kavla nougaten till en stor fyrkant (cirka 15x15 centimeter)
4. Kavla den gula mandelmassan till en lika stor fyrkant.
5. Kavla den röda mandelmassan till en lika stor fyrkant.
6. Lägg fyrkanterna på varandra. Nougaten ska ligga i mitten.
7. Skär i lagom stora rutor.