En nationell jury, under ledning av Kurt Weid, var på plats i Gränbyskolan under torsdagen för att bedöma lag Gränbys meny. Kocklaget bestående av Jakob Andersson, Emelie Ek och Nathalie Lindmark Bonnevier hade tänkt igenom sin trerättersmeny noggrant inför delfinalen. Tävlingen Skolmatsgastro arrangeras av Lantmännen och syftet är att inspirera till ännu bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar. Rätterna får kosta högst 12 kronor och i bedömningen ingår upplevelsen av skolmatsalen, hygien i köket och hur laget arbetar med hållbarhet och svinn.
LÄS MER HÄR: Se när juryn smakar soppan
Och på fredagen kom beskedet: De är bland de tre bästa kocklagen och går därmed vidare till slutfinal.
De tre lag som fått högst poäng under delfinalerna bjuds alltså in till en ceremoni med prisutdelning den 26 april då vinnaren meddelas. Vinnarlaget får sedan åka på en gastronomisk resa till Schweiz där laget under fem intensiva dagar bland annat får ta del av hur matlagningen går till på ett av Europas största och modernaste storkök på sjukhuset Inselpital.