Hållbarhet i Herresta lada

Frågor & svar med Tord Olsson, projektledare för matfrågor i föreningen Omställning Sigtuna, som anordnar en workshop i Herresta lada om hållbarhetsfrågor kopplat till närproducerat och ekologiskt.Varför gör du detta?– Jag har alltid varit intresserad av hållbarhetsfrågor och ser en utveckling där vi gör oss väldigt sårbara.

Uppsala2014-02-18 17:12

– Dels minskar antalet bönder hela tiden, dels ökar importen av kött men framför allt är det en oberoendefråga. Världshandeln i framtiden kanske blir att vi inte alltid löser alla problem via import.

Vad kommer att hända under workshopen?
– Det kommer inbjudna producenter, konsumenter, beställare och uppköpare som ska diskutera olika frågor. Det är ungefär 15 personer. Vi har även bjudit in Socialdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna.

Det här är alltså inget för allmänheten?
– Nej, inte i ett första skede. Det här mötet är för att sätta agendan men senare vill vi öppna upp.

Om man har egna idéer, vart vänder man sig då?
– Alla är jättevälkomna att anmäla intresse om man tycker det är intressant.

Kommer de som bor i Sigtuna att märka av mötet på något sätt?
– Det här är en långsiktig process för att successivt påverka till beteendeförändringar. Vara mer aktiva i våra val och inte enbart välja utifrån pris, utan även utifrån kvalitet, innehåll och hälsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om