Här är planerna för gamla stadshotellet: "Superupplägg"

Krögaren Rickard Andersson har tagit över Heart & Bones i det gamla stadshotellet. Nu berättar han om det nya ägarbolagets planer för de anrika lokalerna.

Rickard Andersson är ny ägare av Heart & Bones som ligger i det gamla stadshotellet på Drottninggatan. Här bredvid samarbetspartnern Joel Hamberg som är ägare av Hambergs catering.

Rickard Andersson är ny ägare av Heart & Bones som ligger i det gamla stadshotellet på Drottninggatan. Här bredvid samarbetspartnern Joel Hamberg som är ägare av Hambergs catering.

Foto: Privat

Uppsala2020-10-27 21:00

Byggnaden har anor ända tillbaka till 1800-talet och var i över hundra år en naturlig samlingspunkt för Uppsalaborna i form ett stadshotell. 

Rickard Andersson tvekade inte att ta över verksamheten i mitten av augusti. Detta efter att den tidigare ägaren av Heart & Bones, Melker Andersson, först ändrat koncept från krog till festvåning och senare lagt ned sin satsning.

– Jag blev anställd av Melker när Heart & Bones öppnade och jag såg att det här nya konceptet som han drog i gång var ett superupplägg, och därför har jag velat spinna vidare på det här, säger Rickard Andersson som har en lång bakgrund inom krogbranschen och tidigare bland annat har jobbat på Miss Voon i Uppsala.

Heart & Bones hyr sammanlagt 450 kvadratmeter i huset fördelat på fem rum. Inredningen är densamma som när det enbart var en restaurang i lokalerna.

– Hittills har vi haft födelsedagskalas, minnesstunder, disputationsfester och bröllop. Det har gått okej under förutsättningarna med coronapandemin. Jag hoppas att det så småningom kommer ett vaccin och att det blir mer normala förhållanden, fortsätter Rickard Andersson.

Kan det bli aktuellt att öppna en egen restaurang i lokalerna igen?

– Nej, vi kommer inte att bli en á la carte-restaurang igen. Utan det är det här festvåningskonceptet som gäller nu.

Hur ser marknaden ut för festlokaler i Uppsala?

– Jag tror det finns en stor efterfrågan. Vårt koncept verkar tilltala många eftersom man kan välja själv vilken nivå man vill lägga sig på när det gäller mat, dryck och storlek av lokalen.

Restaurangköket hyrs numera av Hambergs catering, som Heart & Bones samarbetar med. Bland annat kring julbord som de anordnar för bokade sällskap med fler än åtta personer.

– Samarbetet mellan oss fungerar som handen i handsken, säger Rickard Andersson.

Som tidningen tidigare har berättat hyr även gymnasieskolan Thoren Business School i Uppsala in sig under dagtid på Heart & Bones. Maten för de cirka 150 eleverna lagas av Kocken & Kallskänkan.

– Det kommer att rulla på framåt på obestämd tid. Det känns stabilt, fortsätter han. 

Uppsala stadshotell öppnade i mitten av 1800-talet. Hotellverksamhet fanns i lokalerna fram till slutet av 1970-talet. I början av 2018 öppnade restaurangen Heart & Bones i bottenplanet på adressen, en verksamhet som bytte skepnad till festvåning i januari tidigare i år.

Karta: Heart & Bones
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!