â KafĂ©et ligger vid Uppsalas kanske mest trafikerade gĂ„ngstrĂ„k sĂ„ jag tror vi har vĂ€ldigt goda förutsĂ€ttningar. Och sĂ„ vill jag ha en utmaning, det Ă€r stimulerande, sĂ€ger AndrĂ© Koluman som nu slagit upp dörrarna till CafĂ© Plaza i korsningen Dragarbrunnsgatan-S:t Persgatan i Uppsala.
Han Ă€r hemmastadd i branschen och driver sedan 17 Ă„r tillbaka CafĂ© LinnĂ©, nĂ„gra kvarter norrut. Den nya kafĂ©lokalen â dĂ€r det senast sĂ„ldes vĂ€skor â har en annan atmosfĂ€r med stora fönster, ljus inredning och öppna ytor:
â Jag ville ha ett stilrent koncept, mysigt men Ă€ndĂ„ med klass. PĂ„ LinnĂ© har vi breddat utbudet efter hand, hĂ€r kommer vi att jobba efter en mer klassisk linje med kafĂ©varor, smörgĂ„sar och lĂ€ttare mat.
PĂ„ senare tid har kaffesvinnet pĂ„ mĂ„nga matstĂ€llen uppmĂ€rksammats â det kaffe som Ă€r kvar i bryggarna vid stĂ€ngningsdags hamnar ofta i vasken. AndrĂ© Koluman sĂ€ger att det kan undvikas genom att man har koll pĂ„ kundflödet och anpassar kaffemĂ€ngderna:
â Mot slutet av dagen kan det hĂ€nda att vi slutar brygga nytt och i stĂ€llet erbjuder kunderna en kopp Americano eller nĂ„got liknande som kan serveras kopp för kopp, sĂ€ger han.