Vårsolen flödar in från de stora fönstren på UKK över ett bord med ostron och champagneglas. Det ser lyxigt och kul ut.
– Jag har hört talas om den vinmässan i flera år nu. Nu åkte vi, och det var väldigt bra, säger Anna Östergren, som kommit till Uppsala från Gävle med kompisarna Lisa och Ida TIngelöf.
– Det här får vi nog göra igen, det får bli vår tjejgrej, säger Lisa Tingelöf.
Första vinmässan på UKK hölls 2017. Nu har tvådagarseventet utökats med "deli". Till viner och andra drycker kunde besökarna även prova chark, ostar och oliver.
Längst inne i mässhallen är det trängsel runt ett bord med viner från Ukraina. Sergii Kovtun häller upp ett glas Slava Ukraini, med en etikett i gult och blått.
Den som får glaset är Joakim Strandberg, som fyllde 30 häromdagen och firar med vännerna Rikard Berger och Mimmi Skoglund från Uppsala. Rikard Berger är den i gänget som har ett stort vinintresse.
– Det är kul att utforska nya länder, det är lite annan karaktär på det här än på viner från klassiska länder som Italien, Frankrike och Sydafrika. Och det här smakar ju riktigt gott för samvetet, säger Rikard Berger.
Bakom bordet berättar säljaren Henrik Björkegren passionerat om den stolta ukrainska vintraditionen. Vinet passerade ju faktiskt en gång i forntiden landet på vägen västerut mot Europa, berättar han.
– Förr sålde vi mest till Ryssland och det var kvantitet istället för kvalitet. Men i dag är det kvalitet som gäller, berättar han.
I år var själva mässan ihoptryckt på nedre botten.
– Omvärldsläget och ekonomin ihop med väldigt fint vårväder utmanade oss, men det har varit jättestort intresse, säger arrangören Hanna Wreeth.