Under ett tillsynsbesök i januari frÄgade inspektörer frÄn miljö- och hÀlsoskyddssnÀmndens tillstÄndsenhet om det kunde serveras nÄgon mat pÄ hotellet. Serveringsansvarig berÀttade att det gick att fÄ vÄfflor. Efter en kontroll i köket konstaterades att hotellet bara hade rÄvaror som kunde anvÀndas till frukost, sÄsom Àgg, yoghurt, bröd och pÄlÀgg. Personalen berÀttade att gÀster kunde köpa mat frÄn restauranger i nÀrheten, vars menyer lÄg framme pÄ receptionsdisken. För att alkoholtillstÄnd ska utfÀrdas mÄste det serveras mat pÄ stÀllet.
Detta Àr andra gÄngen som det har pÄpekats brister i hotellets matservering. Förra gÄngen var 2017 men dÄ avslutades Àrendet utan nÄgon ÄtgÀrd. Miljö- och hÀlsoskyddssnÀmnden ser allvarligt pÄ att bolaget som Àger hotellet inte har vidtagit rÀttelser trots att det har pÄpekats brister vid ett tidigare tillfÀlle. Hotellet fÄr nu en erinran, vilket anvÀnds vid lindriga förseelser. Hotellet mÄste vidta ÄtgÀrder och Àrendet ska följas upp vid nÀsta tillsyn. Om bristerna inte ÄtgÀrdas kan alkoholtillstÄndet dras in.