Anton Zelikman, 33 år, Danmarks by:
– Jag är nöjd med mitt externa skal och vill inte ändra på något och har aldrig känt någon press på mitt yttre. Jag tävlar i duathlon, dvs löpning och cykling och egentligen är jag för muskulös för det så möjligen skulle jag vilja bli lite vigare och smidigare. Den manskropp jag har tillåter mig ändå att vara allsidig i min träning. Om jag inte fick träna på ett halvår skulle det mentalt sett vara en nackdel.
Björn Atthoff, 40 år, Uppsala:
– Bra! Den fyller sitt syfte och bär runt på mitt huvud. Nackdelen är väl att jag måste raka mig varje dag. Det är illa nog att jag som cyklist måste vaxa benen, vilket jag gör på salong. Det finns en press på att man inte ska vara tjock och ha mage. Jag är 40 och har familj och jobb och känner mig trygg i kropp och själ. Skulle jag bli lite tjock spelar det inte så stor roll.
Patrik Kärvested, 30 år, Fjällnora:
– Jag har inget att jämföra med. Men jag trivs väldigt bra i en manskropp och vill inte ändra på något. Fördelen? Man har enklare att utföra sina behov om man inte har tillgång till en toalett. Nackdelen är att man inte är lika smidig och rörlig som en kvinna i kroppen. Visst finns det utseendekrav på oss män men jag har valt att inte bry mig.
Tord Lundh, 47 år, Uppsala:
– Ja, man ska ju ha en vältränad kropp, vilket för med sig prestationsångest när man blir äldre och får ölmage. För då lägger man på sig mer och äter god mat och slappar. Jag kan tycka att det är skönt att slippa pms och menstruation. Och man har lättare att handla kläder, det duger bra med jeans och skjorta.
Anders Hedin, 30 år, Uppsala:
– Jag vill ha schyssta muskler på benen annars tränar jag mest för att må bra. Jag är nöjd med min kropp, sånt jag fixar med är att vaxa ryggen och tatuera mig. Och så har jag vinterskägg. Jag rakar i och för sig skallen, eftersom jag skulle vilja ha mer hår på huvudet.
Olle Östlund, 13 år, Uppsala:
– Det jag märker av just nu är att jag låter konstigt när jag pratar och sjunger, för jag är i målbrottet. Jag har precis börjat styrketräna för att få lite muskler och för att inte bara ligga hemma och titta på teve. Jag vill få bättre kondition och bli starkare. Annars spelar jag golf men det kan jag inte göra nu på vintern.
SeboarAeen, 33 år, Uppsala:
– Det är bättre nu än förut. Jag vill inte vara stor och tjock och har gått ner 15 kilo genom att skippa pizza och hamburgare. Förut sa min fru att jag hade större kropp än huvud och att det inte var så fint. Nu tränar jag och har fått en fin bringa och magmuskler. Jag vill inte ha fett på magen, för det är farligt för hjärtat.
Albin Olsenmyr, 25 år, Uppsala:
– I det stora hela är det bra. Själva manskroppen i sig har inga fördelar som jag ser det. Däremot kommer vi män lindrigare undan. Det är inte lika mycket krav på att man ska pyssla om sin kropp. Kvinnor har en snävare mall att passa in i. Samtidigt har det vuxit fram en mediebild av hur en manskropp ska se ut, den ska vara vältränad.
Rafik Saber, 63 år, Uppsala:
– Det är inget jag valt. Jag föddes med en manskropp och jag tar hand om den som en gåva från naturen och från gud. Jag tror att man ska respektera sin kropp, jag gör det genom att raka mig varje dag. Jag tränar, bland annat simning, för att hålla min kropp i form. När kroppen mår bra mår också själen bra.
Johan Andersson, 36 år, Uppsala:
– Man förväntas klara mer för att det finns en föreställning om att man är starkare och orkar lyfta saker och springa snabbt. Mitt eget förhållande till kroppen har bara blivit bättre. När jag var yngre var det komplexfyllt. Man motsvarade inte förväntningarna på att man skulle orka, till exempel i lumpen.