ââVĂ„rt mĂ„l Ă€r att ha en bra krog och en bra produkt till gĂ€sterna, men om vi inte hade kommit med pĂ„ listan sĂ„ hade det förstĂ„s varit lite av en miss, medger Anders Törnkvist.
Edenbergs kom med i guiden redan under krogens första Ă„r. Det har varit kĂ€nt ett tag, men inte hur bedömningen skulle bli. I mĂ„ndags kvĂ€ll hölls gala i Stockholm och listan presenterades. Edenbergs fick bedömningen âocksĂ„ ett bra stĂ€lleâ, snĂ€ppet under restaurangerna som poĂ€ngbedöms.
Första Äret för Edenbergs har varit bÄde upp och ner. Anders Törnkvists poÀng blir en trea av fem.
ââSommaren regnade ju bort. Men vi har lĂ€rt oss mycket och blir bara bĂ€ttre.
Nischen Àr skandinavisk mat utan krusiduller och med bruk av gamla mattraditioner parallellt med nya landvinningar inom kokkonsten.
ââJag har jobbat utomlands med âfine diningâ men blev lite less pĂ„ det och ville jobba lite rakare. MĂ„let Ă€r att fĂ„ ut sĂ„ mycket som möjligt av huvudrĂ„varan och producera pĂ„ ett varsamt sĂ€tt. Det Ă€r inga hemligheter.
Vad gÄr bÀst?
ââVi byter meny ofta, men pĂ„ den nya Ă€r det nog Biff Rydberg, olika grytor och rödingen.
Edenbergs Àgs av Plockgruppen dÀr Àven Plock, Biztron och Amandas ingÄr.
In pÄ topplista första Äret
Att vara med i restaurangguiden White Guide Àr stort i branschen, men inget sjÀlvÀndamÄl. Det sÀger Anders Törnkvist, köksmÀstare pÄ Edenbergs i Uppsala.
KöksmÀstare Anders Törnkvist har fÄtt in krogen i White Guide. Ekonomiskt ser 2013 ut att bli bÀttre Àn 2012, men först under restaurangens tredje Är rÀknar han med vinst.
Foto: Roger Lindqvist
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!