In pÄ topplista första Äret

Att vara med i restaurangguiden White Guide Àr stort i branschen, men inget sjÀlvÀndamÄl. Det sÀger Anders Törnkvist, köksmÀstare pÄ Edenbergs i Uppsala.

KöksmÀstare Anders Törnkvist har fÄtt in krogen i White Guide. Ekonomiskt ser 2013 ut att bli bÀttre Àn 2012, men först under restaurangens tredje Är rÀknar han med vinst.

KöksmÀstare Anders Törnkvist har fÄtt in krogen i White Guide. Ekonomiskt ser 2013 ut att bli bÀttre Àn 2012, men först under restaurangens tredje Är rÀknar han med vinst.

Foto: Roger Lindqvist

Uppsala2013-03-05 18:38

– VĂ„rt mĂ„l Ă€r att ha en bra krog och en bra produkt till gĂ€sterna, men om vi inte hade kommit med pĂ„ listan sĂ„ hade det förstĂ„s varit lite av en miss, medger Anders Törnkvist.
Edenbergs kom med i guiden redan under krogens första Ă„r. Det har varit kĂ€nt ett tag, men inte hur bedömningen skulle bli. I mĂ„ndags kvĂ€ll hölls gala i Stockholm och listan presenterades. Edenbergs fick bedömningen ”ocksĂ„ ett bra stĂ€lle”, snĂ€ppet under restaurangerna som poĂ€ngbedöms.

Första Äret för Edenbergs har varit bÄde upp och ner. Anders Törnkvists poÀng blir en trea av fem.
– Sommaren regnade ju bort. Men vi har lĂ€rt oss mycket och blir bara bĂ€ttre.
Nischen Àr skandinavisk mat utan krusiduller och med bruk av gamla mattraditioner parallellt med nya landvinningar inom kokkonsten.
– Jag har jobbat utomlands med ”fine dining” men blev lite less pĂ„ det och ville jobba lite rakare. MĂ„let Ă€r att fĂ„ ut sĂ„ mycket som möjligt av huvudrĂ„varan och producera pĂ„ ett varsamt sĂ€tt. Det Ă€r inga hemligheter.

Vad gÄr bÀst?

– Vi byter meny ofta, men pĂ„ den nya Ă€r det nog Biff Rydberg, olika grytor och rödingen.
Edenbergs Àgs av Plockgruppen dÀr Àven Plock, Biztron och Amandas ingÄr.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om