Det var en tämligen liten skara som hade hörsammat kallelsen. Ett 20-tal personer fanns på plats vid marschallerna och de palestinska flaggorna när UNT besökte evenemanget.
– Egentligen är det här en stor fråga för Uppsala. Här bor 5 000 människor med rötterna i Gaza, säger kommunalrådet Maria Gardfjell (MP), som kom till Stora Torget för att visa sin solidaritet.
– Det är en självklarhet för mig. Jag vill se en fredlig lösning på konflikten mellan israeler och palestinier, säger hon och tillägger att båda parter måste ta sitt ansvar.
En som uttrycker sig mindre diplomatiskt är Uppsalabon Lars Drake, som varit aktiv i organisationen Ship to Gaza sedan starten.
– Det som hände i natt är piratverksamhet. Israel har bordat ett fartyg på internationellt vatten, kidnappat personerna ombord och fört dem till en israelisk kuststad, säger han.
Men om man vill hjälpa befolkningen i Gaza kan man ju gå in i en israelisk hamn och få fram medicin och förnödenheter via legitima vägar? Att gå in med ett skepp direkt till Gaza är ju utsiktslöst.
– Det vore att acceptera Israels agerande som rättmätigt. Det här är nog enda sättet att nöta ned blockaden och få internationellt gehör för vår sak, säger Lars Drake.
Han har inget större hopp om att det inträffade kommer att lyftas särskilt högt på den politiska agendan under Almedalsveckan även om han räknar med att hans eget parti (Vänsterpartiet) och Miljöpartiet kommer att markera.
– Jag förväntar mig även en officiell protest från den svenska regeringen.
Med på fartyget "Marianne av Göteborg" fanns i år tre Uppsalabor, ingen av dem fanns dock kvar på båten när den bordades natten mot måndagen.