Inne på stället har det hänt mycket. Borta är allt som närmar sig flott eller pråligt. I stället satsar Magnussons på anspråkslöshet med vardagsrumskänsla, kafévibbar och trivsel. Man kan känna släktskapet med syskonkrogen Brasseri Höganäs, fastän Magnussons är mer Sverige än medelhav.
Förrätten Lax & kräfttårta (89 kr) är en god, men inte så originell rätt i form av kräftröra på kavringbotten, i sällskap av en nätt sallad med strimlor av kallrökt lax. Charkbrädan (119 kr) är en vackert upplagd samling högklassiga medelshavscharkuterier med bröd och honung. Svåremotståndlig, men stor och dyr nog att dela på för två personer. Rödbetssallad med getost (89 kr), är en beprövad smakexplosion som blivit ännu mulligare av tryffelvinägrett och rostade pumpakärnor. Men själva rödbetorna är faktiskt för vattniga.
Huvudrättsmenyn erbjuder bland annat hederlig husmanskost i form av Köttfärslimpa. Med sina saftiga, kapriskryddade skivor köttfärs, med kantarellsås och småpotatis är det en snygg uppgradering av rätten. Köttfärslimpan tillhör för övrigt den del av menyn som också serveras till lunch. Det gör också Spansk bondsallad (159 kr), en robust och fräsch sallad med serranoskinka. Grillad kalvrygg (289 kr) serveras med samma färskpotatissallad, samt chorizo, parmesan och chipotlesmör. Köttet är underbart kommer bättre till sin rätt utan för många tillbehör. Det är ordentlig hetta i chipotlesmöret, som med fördel hade kunnat serveras i en separat bytta. Grillad tonfisk (239 kr) serveras en uppsjö av tillbehör: limeaioli, mango- och kräftsallad, samt potatis. Det smakar bra var för sig, men blir rörigt tillsammans. Ett minus också för fryst mango som gör kräftsalladen slemmig.
Rätterna är genomgående vackra och färgglada, vilket är en kul detalj. Extra färgglad är desserten äppelpannacotta (79 kr), som har en rent syntetgrön färg. Smaken är diffus, men däremot den kompott av jordgubbar och äppelklyftor som agerar påhäng är fin. Chokladtarte (89 kr) smakar kolaaktigt med en härligt grov nötbotten. Vaniljglassen är gräddig men bra, men mangobitarna är även här en aning slemmiga. Magnussons hemmagjorda rabarbersorbet (49 kr) är en fullkomlig dröm av fräsch och sommarlik smak. Den likaledes hemmagjorda blårbärs- och vaniljglassen (49 kr) är ett härligt alternativ för den som vill ha något sötare. Det är lätt att tycka om Magnussons, trots små brister. Med en meny bred som en ladugårdsdörr går det att hitta rätter som passar olika smaker. Tanken att ha öppet både både till frukost, lunch och middag, med en meny som överlappar, är tilltalande, liksom miljön. Och när utomhussäsongen är i full gång sitter de förstås på ett riktigt trumfkort till uteservering.