– Vi trodde inte att ett sånt litet ställe som vårt skulle komma med. Uppsala är heller inte känt som gourmetstad på samma sätt som Stockholm eller Göteborg, och så har vi bara haft öppet i tre år, säger han
Vad betyder det för er?
– Det är en bekräftelse på att vårt koncept att utgå från drycken och kombinera den med mat fungerar. Vi komponerar våra menyer utifrån vin, öl, cider eller andra drycker. Vi har en jättebra sommelier som väljer dryck, CemilAlparslan.
Hur kom du på det här?
– Av en slump egentligen. När jag träffade Cemil. Vi valde att öppna en liten restaurang med bara 16 platser. Det skapar en intim atmosfär, vi kommer nära gästerna och vi kan laga den mat vi tycker om. Vi ändrar meny var fjortonde dag, säger Håkan Apler.
Blir det fullsatt på Dryck nu?
– Vi har redan fullsatt de fyra dagar i veckan vi har öppet så det ändrar inte så mycket. Resten av tiden experimenterar vi med nya menyer i köket. Men fler gäster kommer från Stockholm, så vi får väl se.