Smakkompistrion vitlök, chili och ingefära utgör smakgrund i denna heta och färgsprakande rätt där ingredienserna med fördel kan bytas ut mot vad som finns hemma. Istället för lövbiff funkar t ex tofu, och sovojkålen kan ersättas med såväl vit- som grönkål.
Hett lövbiffsfräs med savojkål, sesamfrön och jordnötter
4 port, Tid: 40 min.
Ingredienser:
½ dl sesamfrön
1 litet huvud savojkål, strimlat,
1 liten purjolök, strimlad
1 röd chili, finhackad
1 tumstor bit ingefära, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1–2 msk ljus soja
400 g lövbiff, strimlad
2 msk ostronsås
400 g äggnudlar
1 knippe koriander, grovhackad
1 dl saltade och rostade jordnötter.
Neutral olja till stekning
Gör så här:
1. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. För över på ett fat och låt svalna.
2. Hetta upp rejält med olja i en stor stekpanna. Fräs savojkål, purjolök, chili, ingefära och vitlök på hög temperatur tills det börjat få fin färg. Ringla över soja och för över på ett fat.
3. Tillsätt lite mer olja i samma stekpanna och fräs därefter lövbiffen tills den får fin färg.
4. Blanda ner grönsaksfräset och tillsätt ostronsåsen. Justera smaken med lite mer soja och/eller ostronsås.
5. Tillaga äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
6. Blanda samman nudlar och lövbiffsfräs och fördela i djupa tallrikar.
7. Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander och servera.