Lövbiffsfräs med sting

Bjud på lövbiffsfräs med nudlar.

Bjud på lövbiffsfräs med nudlar.

Foto:

Uppsala2015-11-27 05:00

Smakkompistrion vitlök, chili och ingefära utgör smakgrund i denna heta och färgsprakande rätt där ingredienserna med fördel kan bytas ut mot vad som finns hemma. Istället för lövbiff funkar t ex tofu, och sovojkålen kan ersättas med såväl vit- som grönkål.

Hett lövbiffsfräs med ­savojkål, sesamfrön och jordnötter

4 port, Tid: 40 min.

Ingredienser:

½ dl sesamfrön

1 ­litet huvud savojkål, strimlat,

1 liten purjo­lök, strimlad

1 röd chili, finhackad

1 tumstor bit ingefära, skalad och finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1–2 msk ljus soja

400 g lövbiff, strimlad

2 msk ostronsås

400 g äggnudlar

1 knippe koriander, grovhackad

1 dl saltade och rostade jordnötter.

Neutral olja till stekning

Gör så här:

1. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. För över på ett fat och låt svalna.

2. Hetta upp rejält med olja i en stor stekpanna. Fräs savojkål, purjolök, chili, ingefära och vitlök på hög temperatur tills det börjat få fin färg. Ringla över soja och för över på ett fat.

3. Tillsätt lite mer olja i samma stekpanna och fräs därefter lövbiffen tills den får fin färg.

4. Blanda ner grönsaksfräset och tillsätt ostronsåsen. Justera smaken med lite mer soja och/eller ostronsås.

5. Tillaga äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

6. Blanda samman nudlar och lövbiffsfräs och fördela i djupa tallrikar.

7. Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander och servera.

Hett lövbiffsfräs med ­savojkål, sesamfrön och jordnötter

4 port, Tid: 40 min.

Ingredienser: ½ dl sesamfrön, 1 ­litet huvud savojkål, strimlat, 1 liten purjo­lök, strimlad, 1 röd chili, finhackad, 1 tumstor bit ingefära, skalad och finhackad, 2 vitlöksklyftor, finhackade, 1–2 msk ljus soja, 400 g lövbiff, strimlad, 2 msk ostronsås, 400 g äggnudlar, 1 knippe koriander, grovhackad, 1 dl saltade och rostade jordnötter. Neutral olja till stekning

1Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. För över på ett fat och låt svalna.

2Hetta upp rejält med olja i en stor stekpanna. Fräs savojkål, purjolök, chili, ingefära och vitlök på hög temperatur tills det börjat få fin färg. Ringla över soja och för över på ett fat.

3Tillsätt lite mer olja i samma stekpanna och fräs därefter lövbiffen tills den får fin färg.

4Blanda ner grönsaksfräset och tillsätt ostronsåsen. Justera smaken med lite mer soja och/eller ostronsås.

5Tillaga äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

6Blanda samman nudlar och lövbiffsfräs och fördela i djupa tallrikar.

7Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander och servera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om