I dagslÀget saknas kök och det mesta som hör en restaurang till, men i mitten av maj ska Food & Co BolÀnderna öppnas i SlakthusomrÄdet. Lokalen kommer att bestÄ av kafé och uteservering pÄ nedervÄningen, medan övervÄningen blir sjÀlva restaurangdelen med en uteservering Àven dÀr.
Konceptet Ă€r att blanda olika smaker â och olika sĂ€tt att servera maten pĂ„.
Först vÀljs protein frÄn tre olika smakkategorier: klassiska, gröna och "vÀrldens". Proteinet portioneras upp av personal, dÀrefter fÄr kunderna sjÀlva plocka kolhydrater och sallad frÄn buffén.
â Vi Ă€ter för mycket kött i Sverige, dĂ€rför satsar vi pĂ„ grönsakerna. Plockar man allt frĂ„n buffĂ© Ă€r det lĂ€tt att ta för mycket, sĂ„ det hĂ€r kan vara ett sĂ€tt att minska proteinsvinnet, sĂ€ger Ă sa SvĂ€rd, platschef för Food & Co BolĂ€nderna.
â Sedan Ă€r det ocksĂ„ trevligt att fĂ„ maten presenterad för sig, tillĂ€gger hon.
Bakom restaurangen i BolĂ€nderna stĂ„r jĂ€tteföretaget Compass Group som serverar mat pĂ„ flera hundratals platser i Sverige. I Uppsala finns de bland annat i Ărna och Uppsala Business Park sedan tidigare. Lokalen i BolĂ€nderna kan ocksĂ„ komma att anvĂ€ndas till olika evenemang.
Förutom kafé och restaurang kommer Food & Co sÀlja mat att ta med för dem som Àr pÄ sprÄng.
Det lÄter som att ni satsar pÄ mycket pÄ en gÄng, kommer ni att kunna hÄlla bra kvalitet pÄ alla olika delar?
â Ja det tvivlar jag inte pĂ„, olika personer Ă€r ansvariga för olika delar av verksamheten. Eftersom vi Ă€r ett sĂ„ stort företag har vi Ă€ven mycket kunskap i ryggsĂ€cken.