Att informera fulla studenter under valborgskvällen är inte det lättaste. Men långsiktiga kampanjer inför valborg verkar ha hjälpt mot nedskräpningen.
– Det är lite mindre skräp i city än tidigare år. Folk har också lagt mer skräp runt de överfulla papperskorgarna, vilket gör det lättare för oss att samla upp det, säger Fredrik Andersson och Christer Lundin från gaturenhållningsgruppen i Uppsala.
De har ingen förklaring till varför det är mindre att plocka upp i år.
– Kanske har firarna börjat fatta eller så är det bara nattens regn som gjort att färre varit ute och skräpat ner, säger Fredrik Andersson som är arbetsledare för gruppen.
I år hade Uppsala kommun tio personer som blåste skräp med lövblåsar och sex stycken sopmaskiner i city. I parkerna var det som tidigare år ungdomar från olika föreningar som städade. Sammanlagt deltog över 400 personer i skräpplockandet under hela helgen.
– Regnet gör att det är ganska svårstädat i dag. Det blir svårare att få upp papper från marken när det är blött, säger Christer Lundin, en av de hjältar som började städa efter festen redan klockan 6 på tisdagsmorgonen.
Uppdraget att städa den mest nedskräpade platsen, Ekonomikumparken, gick i år till ungdomar och föräldrar från Bälinge IF i samarbete med personal från Svensk markservice.
I parken står några av Bälinges fotbollstjejer och krattar så det klirrar. Ljudet från krattor som stöter i glasflaskor hörs över hela parken.
– Det är inte ett jättekul jobb det här, men bra att det görs och bra att vi får pengar, säger Josefine Söderqvist.
En lukt av gamla matrester och annat sipprar upp ur högarna.
– Det är jätteäckligt. Vi tar inte i skräpet, utan använder bara krattorna. Varför gör folk så här? undrar Elsa Wretblad och Maja Sundmark.
Bälinge IF har 25-30 personer på plats i Ekonomikumparken. För att kratta ihop allt i högar får de 10 000 kronor till sina lag.
Även Lovisa Fogelfors, produktionschef på Svensk markservice, tycker att det är lite mindre skräp i år än tidigare år.
– Det kan bero på tidigare information eller helt enkelt på att det började regna. Det är mycket tänk inför valborg från handlare och andra om att man inte ska använda så mycket plast, men det är svårt att få ut budskapet till fulla studenter, säger Lovisa Fogelfors.
Många undrar varför det inte finns någon sopcontainer på plats att kasta skräpet i direkt, istället för att det ska samlas upp i efterhand.
– Akademiska hus som äger parken och kommunen hade en container här ett år. Men den användes först som toalett och sedan eldade folk i den. Ett annat år provade man att dela ut plastpåsar att knyta ihop om sitt skräp, fast det ledde till ännu mer plastskräp i naturen, säger Lovisa Fogelfors.