Nära+ekologiskt=sant

Ekologiskt eller närproducerat kött? Nu behöver Uppsalaborna inte längre välja.

Uppsala2014-01-22 10:56

Det är Andersson & Tillman som nu samarbetar med Upplandsbondens och på det sättet gjort det möjligt att erbjuda kombinationen av nära och ekologiskt.

Representanter för företagen är mycket nöjda med att nu kunna erbjuda kunderna något som de upplevt att ofta efterfrågats.

- Vi tror på en växande ekomarknad och vi vet sen länge att Uppsalaborna helst köper kött som är närproducerat, säger Ulf Tillman i ett pressmeddelande.

Även Inger Gauffin, ordförande i Uppsalabondens, tycker att samarbetet är positivt:

- Andersson & Tillman är erkänt duktiga på kött, och vi tror att det här kommer att öka försäljningen av ekologiskt kött i Uppsala, säger hon i pressmeddelandet.

Satsningen startar med en produktion baserad på 1800 kilo nötkött per vecka, och avsikten är att senare också ta in ekologiskt lammkött.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om