Den 13 augusti väntas Mister York öppna sin första restaurang i Uppsala, när de tar över Dylan's Grills gamla lokal i Boländerna. Kedjan grundades i Kalmar för fem år sedan. I dag har de 23 restauranger i Sverige.
– Vi har länge sneglat mot Uppsala. Boländerna är ett bra ställe där många kunder rör sig och där många av våra konkurrenter håller till, säger Gustav Larsson, marknadschef och medgrundare.
Ägaren till Dylan's Grill har tidigare sagt att hamburgerbranschen är tuff, speciellt i kölvattnet av pandemin och ökande råvarukostnader. Nu tar Mister York över stafettpinnen.
Vad är det som säger att ni kommer lyckas?
– Många är trötta på premiumburgare till överpris, men även på kvalitén på jättarnas snabbmat. Vi vill vara ett prisvärt alternativt som inte kompromissar med kvalitén.
Använder ni svenskt kött?
– Vi använder en mix av svenskt kött och kött från vissa EU-länder. Vi prioriterar kött från Irland, Tyskland och Danmark. Vi har stått inför utmaningar vad gäller den svenska köttproduktionen, det är ju brist på svensk nötfärs även i matbutikernas kyldiskar.
När Mister York först startade tillagades burgarna i foodtrucks. Snart öppnade de restauranger i begagnade sjöfartscontainrar.
– Vårt fokus ligger på att erbjuda take away, samtidigt som kunden ska kunna äta maten på plats. Estetiken från containrarna hänger kvar, det är mycket svart containerplåt för att binda ihop konceptet.