För fem veckor sedan annonserade Slottsduvan Restauranger som fram till i dag haft hand om verksamheten ut att de sökte efter någon som kunde ta över.
Högmans Brasserie blev den intressent som fick uppdraget att ta över driften av den kommunalägda herrgården.
– Det har gått ganska snabbt och smidigt, men det här innebär väldigt mycket för oss. Det blir ett bra komplement till restaurangen i centrala Uppsala, säger Magnus Högman som driver restaurangverksamheten tillsammans med Henriette Tervahauta.
Från och med den första november tar man över driften och för verksamheten innebär det här främst en möjlighet till breddning.
– Fram till nu har vi varit ganska begränsade av vår yta. Men nu kommer vi kunna ta emot större sällskap och anordna exempelvis julbord, bröllop och konferenser. Det blir väldigt annorlunda för oss, men vi kommer att fortsätta satsa på hög kvalitet med mycket närproducerade varor, säger Magnus Högman.
Redan i början av november tar man över den kaféverksamhet som i dag finns på herrgården och i slutet av november börjar man med julbord. I förra veckan anställde man och tillsatte en och en halv kocktjänst och troligtvis kommer ytterligare två heltidstjänster att tillsättas.
Restaurangen på Vaksalagatan öppnades 2009 under namnet Höganäs Brasseri men i mars i år bytte man namn till Högmans Brasserie.