Pizzeria åtalas för livsmedelsbrott
När miljöinspektörerna kom till pizzerian i Uppsala ska det ha serverats mat, trots att man samtidigt höll på att bygga om i lokalen. Nu åtalas ägaren misstänkt för brott mot livsmedelslagen.
Enligt inspektörernas rapport pågick byggarbeten i lokalen och den såg inte ut som den gjorde i tillståndet. Vidare saknades förrum till personaltoaletten och dörren mellan toalett och kök ansågs bristfällig. Inspektörerna hade även synpunkter på att diskplats och kök hängde ihop, att ytorna i köket inte var möjliga att göra rena samt att det fanns brister i ventilation och belysning.
Redan vid inspektionen meddelades ägaren att han skulle komma att förlora tillståndet för livsmedelshantering i lokalen, något som skedde två dagar efter inspektionen. Senare har restaurangen på nytt godkänts för livsmedelshantering.
Risk för förorening
Nu åtalas ägaren vid Uppsala tingsrätt misstänkt för brott mot livsmedelslagen. Enligt åklagaren ska mannen från augusti 2004 och fram till inspektionen i december samma år ha hanterat livsmedel på ett sådant sätt att det funnits fara för att det skulle förorenas eller bli otjänligt som mat.
I förhör har mannen nekat till brott. Han uppger att han samma dag som inspektionen skedde hade börjat bygga om i lokalerna och i samband med det slutat att sälja livsmedel. De två personer som fanns i lokalen när inspektörerna kom dit var inte några matgäster, utan var där för att spela på pizzerians spelmaskiner, säger mannen. Vidare säger han att den mat som fanns i pizzerian var till för honom själv och för de vänner som hjälpte honom med att bygga om lokalerna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!