Sedan starten 1989 har krogen legat på samma plats på S:t Persgatan, bredvid ingången till butiksgallerian, och drivits av samme ägare. Nu är den ute till försäljning.
– Panini har varit som mitt första vardagsrum, jag har arbetat här dagar, kvällar och helger. Jag har en stark känsla för restaurangen men allt kommer till ett slut och nu är det dags för någon annan att ta över, säger Yones Nanavazadeh.
Enligt ägaren har restaurangen en trogen kundkrets och har därför klarat sig förhållandevis bra genom de senaste årens kallduschar för krogbranschen. Först kom covid-pandemin och sedan en skakig omvärld med höjda priser och mindre pengar i plånboken för kunderna:
– Råvarupriserna har gått upp väldigt mycket. Olja, köttfärs, majonnäs och annat som vi använder dagligen har blivit mycket dyrare samtidigt som hyrorna i centrum stiger. Men snart öppnar uteserveringarna och då tror jag vi får ordentlig fart igen.
Vad har varit bäst med jobbet?
– Det är många saker, jag har träffat så många människor, jag har sett många anställda ungdomar som gått vidare och utvecklats. Och det är många gamla kunder som kommer tillbaka hit när de besöker Uppsala.
Yones Nanvazadeh har tidigare drivit flera andra Uppsalakrogar men kommer inte att bli helt sysslolös när han lämnat Panini. Han behåller nämligen restaurang Rififi, ett par kvarter bort.
– Jag kan inte bara sitta hemma och välja mellan att ta en bulle eller ett wienerbröd till kaffet, jag är en hårt arbetande människa, säger han.