Den förre kaféägaren menade att hyran var alldeles för hög och att hyresvärden, Uppsalahem, styrde över menyn. Nu öppnar ett hoppfullt tyskt par ett nytt kafé, och Uppsalahem var på plats för att önska lycka till.
Men öppningsdagen blev inte riktigt som planerat för Vincent Edte och Justine Leng.
– En av våra leverantörer fick problem så vi har inte några köksredskap, berättar Justine Leng.
– Vi skrev om situationen på Instagram och då erbjöd sig många att hjälpa till, Fyrisvallsbageriet lånade ut plåtar till oss.
På Padda kommer det finnas klassisk svensk fika, men även parets tyska ursprung märks på menyn.
– Vi har Flammenkuchen, en specialitet från Alsace som Vincent kommer från, förklarar Justine Leng.
Flammenkuchen är tunt utkavlad bröddeg, klassiskt täckt med crème fraiche, tunt skivad lök och bacon.
Dessutom finns en butiksdel med lokalt producerade varor. I framtiden är förhoppningen att utöka öppettiderna och hålla i event, som pubquiz och kvällar med lokala producenter.
Hyresvärden Uppsalahem var på plats för att önska de nya kaféägarna lycka till.
– Det är jätteroligt med en nysatsning, det har saknats ett kafé i området, berättar Johan Thyrestam, lokaluthyrare hos Uppsalahem.
– Det är kul med ett kafé som vill vara just det och inte sneglar på att vara restaurang, säger Monica Nord Löfdahl, förvaltare.
Den förre ägaren menade att det var omöjligt att driva kafé här på grund av hög hyra och att Uppsalahem styrde menyn, hur är det nu?
– Det är en marknadsmässig hyra, vi kan inte ha lägre än de privata hyresvärdarna. Den förra kaféägaren jobbade mer och mer mot att det skulle bli en restaurang och det fungerar inte i den här lokalen, säger Johan Thyrestam.
Vad gör ni för att hjälpa de nya ägarna att lyckas?
– Vi har haft tät kontakt med dem och arbetar också med att göra området mer attraktivt, vi har bland annat satt upp fasadbelysning, säger Magnus Nilsson, lokaluthyrare på Uppsalahem.
Paret Leng Edte är mycket medvetna om lokalens historik.
– När vi började leta lokal läste vi UNT:s artikel och då blev man rädd, men vi har pratat med förra ägaren och haft flera möten med Uppsalahem och det känns bra, säger Justine Leng.
Hur ska ni göra för att lyckas?
– Vi försöker rikta in oss på att skapa en vardagsrumskänsla som passar för barnfamiljer. Allt är inte optimalt, som att det inte finns ett eget utrymme för kök och man kan inte steka, men man får kompromissa.