Slottskällan vill starta med restaurang

Efter en tid i exil kommer nu Slottskällans Bryggeri tillbaka till Uppsala.

Comeback. Petri Karhukorpi hoppas på en snar återkomst för Slottskällan till Uppsala.

Comeback. Petri Karhukorpi hoppas på en snar återkomst för Slottskällan till Uppsala.

Foto: Patrick Clinton

Uppsala2017-10-16 08:00

Nu är Slottskällans bryggeri ordentligt igång med att komma tillbaka till Uppsala, något man hoppades redan vid flytten i början av året. Nu vill man också kombinera med en restaurang.

Slottskällans Bryggeri var tidigt ute i den nya boomen för lokala mikrobryggerier, redan 1997 drog man igång verksamheten. I början av detta år lade man dock ned tillverkningen i lokalerna i Uppsala.

Petri Karhukorpi är vd för Coppersmith’s som är nya ägare till varumärket.

¬Jag startade bryggeriet Coppersmith's i Västerås år 2014. För ett par år sedan kom jag i kontakt med Slottskällans Bryggeri och Anders Slotte som hade drivit Slottskällan de senaste åtta åren. Slottskällans bryggeri var i mycket dåligt skick och ägaren orkade inte riktigt driva företaget vidare. Vi började diskutera om Slottskällans framtid, som såg väldigt dystert ut. Diskussioner resulterade att Coppersmith's köpte Slottskällans bryggeri i början av 2017, säger Petri Karhukorpi.

Vad var specifikt problemet med lokalerna?

¬ Någon säker livsmedelsproduktion kunde inte bedrivas i Boländerna. Vi flyttade produktionen tillfälligt till Coppersmith's lokaler. Efter sommaren har vi börjat leta efter lämpliga lokaler i Uppsala. Vad vi är ute efter är centralt placerad lokal som ska bli Slottskällans bryggeri.

¬ Så just för tillfället producerar vi Slottskällans öl i Västerås, men även hos andra bryggerier i Uppsala, tills vi hittar nya ändamålsenliga lokaler.

Så Uppsalaborna kan räkna med att Slottskällan kommer tillbaka som varumärke i Uppsala?

¬Vi har diskussioner med ett par krögare och tanken är att vi har restaurang i anslutning till bryggeriet.

Coppersmith har växt snabbt och siktar produktionsmässigt på att i 2018 producera 1 miljoner liter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om