Ölet flödade ur kranarna i Boländerna när Uppsala Craft Beer Festival arrangerades för fjärde året i rad. Festivalen slog besöksrekord med drygt 2 000 besökare som gick runt och provade olika ölsorter.
Liksom tidigare år hade Uppsala brygghus bjudit in 30 bryggerier.
Två av besökarna som varit på plats hela dagen var Niklas Söderblom och Mattias Rembrink.
– Vi har provat minst 15 olika sorter i dag. Det är kul att prata med bryggarna och få reda på vad de har i sin öl. Min favorit i dag är Handbryggeriet från Norge, en mörk lager, säger Niklas Söderblom.
Två andra som verkar trivas är Liselott Ahlgren och Jasmina Masic.
– Det har varit jättebra festival. Området ligger lite off, men det är bra ytor här, säger Liselott Ahlgren.
På området fanns också ett par liveband och flera matvagnar.
– I år är så kallad smoothiesöl, suröl med mycket frukt, populärt. Men även traditionella sorter går hem hos många besökare. Därför försöker vi få hit en blandning av innovativa och mer trafitionella bryggerier, säger Maarten van Wildemeersch, en av arrangörerna.
Varje bryggeri får två kranar var att servera öl från. Två sorter på förmiddagen och två andra sorter på eftermiddagen.
– Vi startade festivalen för att vi tyckte att de större bryggerierna kunde köpa så mycket plats på ölmässorna. Här spelar det ingen roll om du har ett lokalt litet bryggeri eller mer känt internationellt bryggeri. Alla får lika mycket plats, säger Maarten van Wildemeersch.