Recept för 4 personer
Ingredienser:
Torsk:
600 g torskfilé
smör till stekning
Dill- och äppelvinägrett:
1 gurka
1 dl hackad dill
1 äpple
7-8 msk kallpressad rapsolja
1 finhackad schalottenlök
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här:
Skala och kärna ur hela gurkan. Finhacka sedan en tredjedel av gurkan och blanda med den hackade dillen och schalottenlöken i en bunke. Rör i kallpressad rapsolja och vinäger.
Skala och finriv äpplet och blanda även i det. Smaka upp med salt och peppar.
Skär resterande gurka i långa strimmor, lägg i en bunke och lättsalta precis innan det är dags att steka torsken.
Krydda torskfilén med salt och peppar innan stekning.
Bryn smöret i stekpannan och lägg i torskfilé när smöret tystnat och fått en gyllene färg.
Stek torsken i 2-3 minuter på vardera sida.
Servera rätten med kokt färskpotatis