Videon är inte längre tillgänglig
Uppsalakocken Martin Andersson är givetvis kvar. Men från och med nu ensam vid grytorna. Det blir inte fler besök av lokala gäster köket. I stället ökar fokus på själva matlagningen. Programmet ska som tidigare att spelas in hemma hos Martin och han kommer att få betydligt fler tittare än i dag.
"Tack för maten" ska nämligen sändas i flera av NTM:s kanaler. Både 24CORREN och 24NT följer med i Martin Anderssons kulinariska utflykter.
– Programmet blir också dubbelt så långt som i dag, cirka 25 minuter. Det ska bli totalt tretton avsnitt under våren, säger producenterna Mikael Landelius och Edin Dumisic som är i full färd med att spela in det första programmet i Martin Anderssons kök.
Själv står han redo vid skärbrädan och tycker det ska bli spännande.
– Kul att det blir mer fokus på mat. Samtidigt var det också roligt att snacka med och lära känna nya personer medan vi lagade maten, säger han.
Raden av lokala kändisar som besökt Martin är många: landshövding Peter Egardt, Sirius fotbolls vd Ola Andersson, miljöpartiets kommunalråd Maria Gardfjell, komikern Johanna Wagrell och många flera.
Nu kommer programmen att vara uppbyggda kring teman. Det första temat, hur man lyckas med sin svärmorsmiddag, kommer säker att locka tittare.
– Vi ska också ha teman som spansk afton och grisfest, och ett som heter soppa är toppen, skrattar Martin Andersson.
Är han nervös då? Njaä, inte särskilt. "Tack för maten" har ju redan gått i tre säsonger.