Just nu är det öppet dagtid, tisdag till torsdag. Fem personer bemannar butiken. Dessa fem deltar inom socialförvaltningens och psykiatrins dagverksamhet och butiken är ett sätt att sysselsätta dem, enligt Mona Wikberg.
– Till en början var det sju personer, men nu är det bara fem som har sökt och fått chansen att jobba i andrahandsbutiken, säger Mona Wikberg.
Vem som helst som deltar i dagverksamhet och som är intresserad att jobba i butiken kan få jobba där enligt henne. Butiksexpediterna får arvode i form av flitpeng.
– Flitpengen är mycket låg, det är inte frågan om inkomst. Den påverkar inte ersättning från försäkringskassan och pension, säger Mona Wikberg.
Sigtuna kommun satsade 25 000 kronor på Slängt och återhängt.
– Det blev en satsning på en andrahandsbutik eftersom det är något som är populärt just nu. Dessutom är Sigtuna kommun en miljökommun så tanken på att återanvända kläder är helt rätt, säger Mona Wikberg.
Butiken öppnade i maj förra året, men var stängd från januari till maj i år på grund av ombyggnaden i Forum. Varje dag tar de emot kläder till butiken.
Nu finns det även önskemål om att butiken ska vara öppen på kvällar och fler dagar i veckan, någonting som socialförvaltningen kommer att besluta om efter sommaren.
Slängt och återhängt är inte ensamt i Sigtuna kommun om att sälja vintagekläder. Det finns bland annat SOS Aid på Arlandastad och Röda korset i Märsta, som säljer även andrahands möbler, barnkläder och andra föremål.
– Vi är medvetna om våra konkurrenter. Vi pratade även om dem innan vi öppnade butiken. men vi har ju våra kunder, säger Mona Wikberg.