Isaksson tog tillsammans med två andra, en kock och en mäklare (!) hem första plats i grill-SM i Liseberg helgen den 18 och 19 maj. På menyn stod laxfilé, kyckling, revben och entrecôte plus en dessert. 500 lag var anmälda till tävlingen och 33 gick vidare till finalen.
-Vi hade bra jämnhet i arbetet, hög kvalitet och stressade inte fram köttet utan lät det ligga och marinera länge. Man ska inte stressa när man grillar och man ska ha en bra glöd, säger Linus Isaksson.
Det tävlande laget hinner inte förbereda sig mycket inför finalen eftersom Linus Isaksson bor i Enköping och de andra två i laget bor i Gävle. I Marocko blir det förstås inget fläskkött, där grillas i stället lamm, men annars är upplägget detsamma med fem råvaror och en jury.
Två kockar och en mäklare till grilltävling
NYHETER. Linus Isaksson, kock och souschef, på 1909 Sigtuna Stads Hotell, är en av dem som får representera Sverige i World Barbeque Championship 2013 i Marocko på söndag den 26 maj.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!