Alfonso Tipan Pintos restaurang Tapicante satsar igen. Från att 2018 ha börjat med en take-away-vagn, ståendes bland annat på Uppsalas gågata, öppnar han nu ytterligare en restaurang i Kvarnengallerian.
– När jag började med den lilla vagnen så fanns det inte så mycket mexikansk mat i Uppsala, inte ens i Stockholm. Men nu börjar det bli lite konkurrens, säger Alfonso Tipan Pinto.
Den lilla vagnen är fortfarande i bruk under sommartid, men med tiden har Tapicante fått två fasta restauranger i länet. En i Enköping, och en på Drottninggatan i Uppsala. Nu tycker den tacoälskande ägaren att det är läge att satsa på en tredje.
– Den lilla restaurangen i stan kommer finnas kvar. Men den har ju bara två-tre bord. Vi behövde något lite större.
Och större blir det. Lokalen i Kvarnengallerian tar hela 75 personer.
Det är ganska mycket mer än två-tre bord?
– Ja. Vi öppnar också när flera restauranger går i konkurs. Vi tar en risk, men man måste våga prova. Går det inte bra har vi kvar den lilla i stan som funkar jättebra.
Om man bortser från storleksskillnaden kommer det mesta vara sig likt på nya Tapicante, både i inredning och meny. Uppsalaborna verkar uppskatta tacos och quesedillas, enligt Alfonso Tipan Pinto.
– Det känns jättebra hittills. Jag tror det är många som är sugna på den här maten.
Kan det bli ännu fler restauranger?
– Många har frågat om vi ska öppna i Stockholm, men vi tar det som det kommer. Men finns det några planer så är det kanske det.