Tacostället satsar – öppnar ännu en restaurang

Från liten take-away-vagn till stor restauranglokal i Kvarnengallerian. Mexikanska taquerian Tapicante fortsätter att expandera. "Man måste våga prova", säger ägaren Alfonso Tipan Pinto.

Alfonso Tipan Pinto skaffade sin vagn, som skulle komma att bli den första Tapicante, år 2018. Nu öppnar han sin tredje fasta restaurang i Kvarnengallerian.

Alfonso Tipan Pinto skaffade sin vagn, som skulle komma att bli den första Tapicante, år 2018. Nu öppnar han sin tredje fasta restaurang i Kvarnengallerian.

Foto: Privat

Uppsala2023-10-20 20:00

Alfonso Tipan Pintos restaurang Tapicante satsar igen. Från att 2018 ha börjat med en take-away-vagn, ståendes bland annat på Uppsalas gågata, öppnar han nu ytterligare en restaurang i Kvarnengallerian.

– När jag började med den lilla vagnen så fanns det inte så mycket mexikansk mat i Uppsala, inte ens i Stockholm. Men nu börjar det bli lite konkurrens, säger Alfonso Tipan Pinto.

Den lilla vagnen är fortfarande i bruk under sommartid, men med tiden har Tapicante fått två fasta restauranger i länet. En i Enköping, och en på Drottninggatan i Uppsala. Nu tycker den tacoälskande ägaren att det är läge att satsa på en tredje.

– Den lilla restaurangen i stan kommer finnas kvar. Men den har ju bara två-tre bord. Vi behövde något lite större.

undefined
Tapicantes ägare Alfonso Tipan Pinto, här bakom disken på sin restaurang i Enköping. Alfonso kom till Sverige från Ecuador år 2012, och har i sitt hemland erfarenhet inom barbranschen.

Och större blir det. Lokalen i Kvarnengallerian tar hela 75 personer.

Det är ganska mycket mer än två-tre bord? 

– Ja. Vi öppnar också när flera restauranger går i konkurs. Vi tar en risk, men man måste våga prova. Går det inte bra har vi kvar den lilla i stan som funkar jättebra.

Om man bortser från storleksskillnaden kommer det mesta vara sig likt på nya Tapicante, både i inredning och meny. Uppsalaborna verkar uppskatta tacos och quesedillas, enligt Alfonso Tipan Pinto.

– Det känns jättebra hittills. Jag tror det är många som är sugna på den här maten.

Kan det bli ännu fler restauranger?

– Många har frågat om vi ska öppna i Stockholm, men vi tar det som det kommer. Men finns det några planer så är det kanske det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!