Sögaard har tidigare sagt att han fick idén till evenemanget efter att en pastor inom Livets Ord sagt att man inte kan vara kristen och samtidigt rösta på Sverigedemokraterna. I samband med samtalet var ett 20-tal kristna demonstranter på plats utanför Fyrishov och protesterade mot att Runar Sögaard bjudit in Jimmie Åkesson till vad Sögaard själv har kallat ett "väckelsemöte".

Initiativtagare till protestaktionen var Micael Grenholm, medförfattare till boken "Jesus var också flykting" och grundare av Stefanushjälpen.

­– Vi vill visa att Jesus säger ja till att älska. Det har varit väldigt lugnt och inget bråk vilket känns bra, sade Micael Grenholm på plats utanför Fyrishov.

Inne i A-hallen höll Runar Sögaard ett anförande på den lilla scenen innan Jimmie Åkesson kom in.

– Jag vet hur det är att vara ensam när drevet går och att få spott och spä. Jag vet hur det är att bli missförstådd, sade Runar Sögaard.

Samma tema kom även upp i samtalet mellan de båda.

­– När det varit som värst går man inte och lägger sig. Men saker drar över och man får acceptera att man inte kan vara alla till lags. Jag är trygg i mig själv, sade Jimmie Åkesson.

På frågan om vad som driver honom svarade Åkesson att hans femårige son är en stark drivkraft.

– Jag vill att han ska få växa upp i samma trygga samhälle som jag växte upp i, sade han.

Jimmie Åkesson berättade även att han brukar be till Gud.

­– Jag känner mig trygg i det. Det är lite som terapi att få prata av sig. Det kostar mig bara ett par minuter, sade Jimmie Åkesson.

Sögaard frågade om vad Åkesson tyckte om uttalanden från troende om att kristna inte kan rösta på Sverigedemokraterna.

– Vi är ett parti som slår vakt om de kristna värderingarna och kristna tron, var SD-ledarens svar.