När kommunen bygger nya Tullgarnsbron över Fyrisån måste Uppsala bangolfklubb flytta – 200 meter.

– Vi kommer fortfarande ligga längs ån och det är vi glada för, säger klubbchef Carl-Johan Ryner, som när vi når honom befinner sig i Malmö för att delta i SM i bangolf.

Uppsala bangolfklubb, med klassisk filtbana och Europabana på tävlingsnivå, har legat på samma plats intill Studenternas IP sedan slutet av 1960-talet. Men i september rivs anläggningen för att göra plats för den nya bron, och klubben får passa på att uppdatera sin verksamhet.

Artikelbild

| Det vanligaste är att man spelar på filtbanor. När Uppsala bangolfklubb öppnar sin nya anläggning kommer de ha konstgräs och tävlingsbanor i cement också.

– Vi kommer att flytta över våra nuvarande banor, bygga en ytterligare utebana och en inomhusbana med konstgräs, säger Carl-Johan Ryner.

Redan om några veckor börjar förberedelserna inför flytten.

– Bygglovet är klart för att bereda marken på nya platsen. Om allt går som det ska har vi en inomhusbana som kan öppna i mars, där vi kan ha tävlingar och både skolor och företag kan boka in sig.

Klubbchefen gläds åt förändringarna.

Artikelbild

| 200 meter från den nuvarande platsen, kommer den nya anlägngingen att byggas upp.

– Det ska bli jätteroligt att bygga nytt. Det är en bra plats längs å-stråket, så det är ett naturligt stopp om man vill spela eller ta en fika när man är ute och går.

Flytten och de nya byggnationerna kommer att kosta mellan nio och tio miljoner, uppger Carl-Johan Ryner.

– Det är spontanspelarna som får oss att gå runt. En bra sommar har vi uppåt 25 000 besökare.