Sara Svensson, även kallad barnflickan, ska slussas ut i friheten via eget boende under sex månader.
Sedan början av året studerar hon på Vadstena folkhögskola, och planen är att hon ska vara kvar på orten under det år som studierna pågår, enligt en ny dom i Förvaltningsrätten.
Corren.se skriver att vården av Sara Svensson tycks ha varit framgångsrik.
"Hon har fortsatt med samtal som glesats ut i dagsläget och så småningom ska avslutas. En hel del arbete återstår dock där det gäller att hon hittar sin egen identitet", skriver chefsläkaren enligt sajten.

Sara Svensson har haft flera permissioner från den rättspsykiatriska vården. Närmast får hon fira påsk med sin far i Småland, och enligt domen i Förvaltningsrätten får hon resa dit på egen hand. Sara Svensson dömdes för att ha avlossat de dödande skotten i Knutby mot pastor Helge Fossmos andra hustru där hon låg och sov i januari för sex år sedan. Pastorn och barnen sov i ett rum bredvid. Sedan gick barnflickan över till huset bredvid och försökte skjuta maken till pastorns älskarinna.

Manuset till tragedin var skrivet av pastorn via sms, enligt tingsrätten och hovrätten. Och det var på den omfattande sms-trafiken som pastorn föll. I rättegångarna framstod händelsekedjan som ett kärleksdrama med religiösa övertoner. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att barnflickan led av en "ospecificerad psykisk störning med religiöst färgade övertygelser av psykotisk valör". Som allvarligt psykiskt störd kunde hon inte dömas till fängelse.

Pastor Helge Fossmo avtjänar fängelse på livstid för anstiftan till mord och anstiftan till försök till mord.