Utredningen sköts av polisen i region Stockholm eftersom händelsen inträffade utanför mannens bostad i Stockholms län. En explosion inträffade strax före midnatt, natten mot måndagen, i polischefens bil. På tisdagseftermiddagen hade ännu ingen misstänkt gripits, men fallet är högprioriterat, enligt polisen:

– Vi arbetar just nu stenhårt med informationsinhämtning, bland annat för att se vad den här kollegan har arbetat med tidigare och om det kan ha någon bäring på händelsen. Det kommer att bli ett omfattande material som ska gås igenom, säger Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren.

Enligt Kjell Lindgren är den tekniska undersökningen av polischefens bil avslutad. Utredarna har "en uppfattning om vad som inträffat":

– Men den behåller vi för oss själva, säger Kjell Lindgren.

Vilka skador fick bilen?

– Jag har bara sett en bild när den var lastad på bärgaren, men det såg ut som en bil, det var inga småsmulor.

Uppsalapolisen har samtidigt en mycket aktiv roll i utredningen genom att bland annat bistå med kunskap om brottsutredningar som polischefen arbetat med. Han har bland annat haft en central roll i den senaste tidens insatser mot olika kriminella grupper i Uppsala.

– Vi har många utredningar om olika brottsmisstankar igång för tillfället, med många personer som sitter häktade. Där fortgår arbetet precis som vanligt, säger Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Flera större brottsutredningar har den senaste tiden inletts i Uppsala, där tillslag gjorts mot olika adresser, ett stort antal personer förhörts och flera delgivits misstanke om olika brott. Enligt vad UNT erfar anses vissa av dessa utredningar och tillslag särskilt intressanta i sökandet efter motiv till sprängningen av polischefens bil. Även om polisen ännu inte officiellt betecknat gärningen som ett attentat mot polischefen anser de utredare och andra inom rättsväsendet som UNT talat med att gärningsmännen utan tvekan visste mot vem de slog till.

Polisens region Mitt, där Uppsala ingår, har ansvaret för omhändertagande och skyddsåtgärder för polischefen och hans familj, men lämnar inga detaljer om insatserna.

– Vi tar hand om den anställde och situationen kring hans familj, med den hjälp och det stöd som de behöver, säger Lisa Sannervik.

Är polischefen i tjänst som vanligt?

– Det finns inga förändringar i hans arbetssituation, säger Lisa Sannervik.

Sprängningen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person befann sig vid fordonet vid detonationen.