Bostadsutvecklingsföretaget Tobin Properties planer på att omvandla gamla Hotell Linné på Skolgatan till exklusiva bostadsrätter stoppas tills vidare. I stället för bolaget samtal med flera aktörer om att hyra ut hotellet, antingen som studentbostäder eller som lägenhetshotell. Skälet är att marknaden inte utvecklats som bolaget tänkt sig.

– Givet hur marknaden ser ut i Uppsala har vi kommit fram till att vi behöver vänta med bostadsprojektet, säger Mathias Wallestam, chef för affärsutveckling vid Tobin Properties.

I stället för bolaget nu samtal med olika aktörer om att hyra ut hotellet, till exempel i form av lägenhetshotell eller som studentbostäder. När de första hyresgästerna kan flytta in kan Mathias Wallestam dock inte säga i dag, och inte heller i vilken mån som fastigheten behöver byggas om för att kunna hyras ut.

– Vi för diskussioner med olika parter, och jag kan inte säga det i dag.

Det är det andra bostadsprojektet i Uppsala som stoppas av Tobin Properties. Tidigare har bolaget tvingats backa från köpet av Region Uppsalas kontorsfastigheter vid Slottsgränd, som även de var tänkta att omvandlas till bostadsrätter.

Varför lyckas inte ni genomföra era bostadsprojekt när andra aktörer fortsätter att bygga bostäder i Uppsala?

– Vi är nya i Uppsala. Och tajmingen var inte den bästa när vi kom in samtidigt som marknaden gav vika, säger Mathias Wallestam.

Region Uppsala har för avsikt att kräva skadestånd om köpeskillingen för fastigheten vid Slottsgränd blir avsevärt lägre än det ni skulle betala. Hur ser du på det?

– Det kan jag inte kommentera nu. Det är en diskussion mellan oss och Region Uppsala.

LÄS MER: Nya planer för Klosettpalatset

LÄS MER: Nytt försök att sälja centralt kontorshus

LÄS MER: Hotell omvandlas till bostäder