Larmet om branden nådde SOS Alarm vid 22:40 på onsdagskvällen. När polis och räddningstjänst kom fram till platsen upptäckte de att branden hade självslocknat, men att trossarna till båten hade kapats av.

– Det råder inga som helst tvivel om att branden var anlagd, sade Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral, då.

Enligt Per Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, såg det ut som att trossarna hade kapats i anslutning till att branden anlades:

Artikelbild

| Sent på onsdagskvällen kom larmet om att det brann på restaurangbåten Skeppet.

– Det verkar vara någon som vill bli av med båten, sade han.

Polisen rubricerade händelsen som skadegörelse genom brand och arbetade under torsdagen vidare med att säkra spår som sedan ska analyseras. På torsdagseftermiddagen hade polisen ännu ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi har tagit upp en anmälan, säkrat platsen och hållit i förhör. Vi har också beslagtagit föremål men vill inte gå in på vad det rör sig om ännu, säger Daniel Winge, befäl vid polisens regionledningscentral.

Skeppet ligger för närvarande förtöjt vid Fyrisåns östra strand, strax norr om Kungsängsbron. Tidningen har tidigare rapporterat om att Skeppets kontrakt på den nuvarande kajplatsen gick ut den sista augusti.

Artikelbild

| På torsdagsmorgonen hade Skeppet förtöjts med nya trossar, efter att de tidigare hade kapats av.

Att ägaren inte har flyttat på båten trots att kontraktet gått ut har lett till hård kritik från båtägare. Då hade dessutom kommunen redan i början av året skrivit att ”Skeppet är en olägenhet som nu ska bort”.