Prislappen på 12 miljoner kronor till trots så verkar ändå Uppsalaborna tycka om sin nya soffa på Forumtorget. Flera anser att det var på tiden att det gjordes något åt torget. På två av soffans 250 sittplatser sitter Tina Södergren och Frida Lindström med var sin glass. De har svårt att ens uppskatta vad en sån möbel kan tänkas kosta. Med de andra offentliga sittkonstverken prislappar i tankarna gissar de ändå att det kan röra sig om ett par miljoner. De håller på att sätta glassarna i halsen när de får facit.

– Det hade jag aldrig kunnat tro, säger Tina Södergren.

På frågan vad det tycker om sin sittplats är de eniga.

Artikelbild

| Frida Lindström och Tina Södergren tycker att soffan är fin men omständig om du är fler.

– Den är fin, säkert finare när den lyser upp. Det har ju saknats någonting som knyter samman torget och gör att man vill vara här, jag tycker den är bra, säger Frida Lindström.

Med soffans storlek i beräkning så bör det inte vara några problem att få plats. Men den lämnar ändå något att önska enligt Tina Södergren.

– Det som är lite dåligt är att man inte kan sitta flera stycken i bredd på grund av nivåskillnaderna, det blir så konstigt då, säger hon.

Vid soffans nordöstra kant sitter Tommy Ditz. Efter en stunds fundering gissar han på att soffan kostat en och en halv miljon. När han får det rätta svaret skrattar han.

Artikelbild

| Materialet var svårhanterat. Uppsala kommun hittade dock till slut en leverantör i Tyskland.

– Ja här sitter man då fint. Det är ett högt pris per sittplats, synd att den ser så smutsig ut då, säger Tommy Ditz.