Allt gräs längs med Flogstaleden ligger platt där vattenmassorna dragit fram och hemma hos de drabbade boende på S:t Johannesgatan hänger saker på tork överallt.

På fredagen stod Zeineb Ali i tvättstugan när en granne kom springandes.

– Grannen ropade "kom, det är fullt med vatten"! När jag kom in och tittade i sovrummet blev jag mycket rädd och överraskad, det var vatten överallt, säger hon.

Artikelbild

| Hemma hos Zeineb Ali hängde mattor och gardiner på tork efter översvämningen i Ekeby.

Ett par decimeter högt stod det iskalla vattnet i hennes sovrum. Nu under lördagen har golvet hunnit torka, men gardiner och mattor hänger och torkar. Ändå har hon klarat sig relativt bra. Vattenmassorna tog sig bara in i ett av rummen. Värre är det i grannhuset som är lägst beläget i området.

LÄS MER: "Vattnet sprutade som en fontän"

– Vi hade just hämtat barnen på dagis och skulle hem till mina föräldrar och fika. När vi kom in såg vi att hela trädgården var under vatten och att det nådde upp till fönstren, säger Mehret Habtu, vars föräldrar bor på gatan.

Hon brukar besöka dem varje dag för att hjälpa till, men fredagen blev något utöver det vanliga.

Artikelbild

| Mehret Habtu hade precis hämtat barnen på dagis och skulle fika hemma hos föräldrarna när översvämningen skedde.

– Det var som en flod som forsade in, även fast dörren var stängd. Min mamma grät och vi var alla så chockade. Alla på hela gatan var i chock. Vi försökte stoppa det så gott vi kunde, men till sist var vi alla tvungna att åka härifrån för att kunna sova.

LÄS MER: Ingen prognos för torrlagda hushåll

På uteplatsen hänger det kläder och väskor överallt där det finns plats. Stolar, möbler och leksaker från det översvämmade förrådet står här och var.

Inne i sovrummet har sängsbenen gått sönder av vikten av alla saker som lagts upp på den. Det ser ut som ett blött bombnedslag. Mehret Habtu är trött och gnider sina ben som kylts ner av det kalla vattnet. Men hon är inte uppgiven.

– Det hade kunnat hända vem som helst, så vi klagar inte. Vi får se vad försäkringsbolaget säger.